Tyucsev
Nos, ebben a hónapban nem nagyon pörgött a Darkest Dungeon 2 :-) Igazából más sem a Raunioton kívül, amiről a cikket is írtam. Illetve fiamnak asszisztáltam a Scrap Mechanic játékban. Ebben mindenféle masinát építhetünk magunknak, amik működnek is-általában. Ilyen, amikor összekeverjük a kormányt és a meghajtást, de ebből csak vicces dolgok sülhetnek ki :-) Van túlélő mód is, aki ilyenre vágyna.

Most inkább előtérbe került az olvasás, így a végére értem a Háromtest-probléma trilógiának. Már régen szerettem volna nekiállni, nem a sorozat miatt kezdtem el. Aki kedveli a keményvonalas sci-fit, annak csak ajánlani tudom.

Rowli
Én a Horizon Forbidden West PC-s verzióját toltam. Őszintén szólva kicsit többet vártam tőle, és talán emiatt most egy kicsit pihentetem is, nehogy ráunjak és töröljem :) Nem rossz játék, de azért nem is egy kiemelkedő alkotás. Ha jól emlékszem ugyanakkor jelent meg eredetileg, mint az Elden Ring, és tudom, hogy azt az open-worldöt szinte képtelen voltam letenni. A Horizon viszont számomra csak egy a több tucatnyi egyéb nyitott világú játék közül. De legalább van mit bekapcsolni, ha az embernek néha csak max félóra/óra ideje van játékra.

Princze
Végigtoltam nagy nehezen a Sokal féle Paradise-t, de csak úgy sikerült, hogy a netről mentéseket szedtem le, mert kellemetlenül sokszor megjelent az a bizonyos gémtörő bogár. Ezt leszámítva sem jó játék szerintem, de erről majd hamarosan többet is fogok értekezni. Folytattam a Baldur’s Gate 3-at, amit aztán kicsit félre kellett tennem, mivel friss cuccok érkeztek tesztelésre: a Harold Halibut, az A Twisted Tale és a Tell Me Your Story. Ebből a csokorból leginkább az első sikerült emlékezetesre, de a másodikat is élveztem, sőt, tulajdonképpen a harmadikat is, csak baromi rövid lett. Kicsit felelevenítettem a Sinking Islanddel kapcsolatos emlékeimet is, de még nem tudom, lesz-e belőle végigjátszás. Terítéken volt viszont a Stardew Valley, mivel megérkezett az 1.6-os frissítés, illetve volt egy-két családi bohóckodós napunk az Angry Birds: Star Warsszal is PlayStation 3-on :) 10 percen át meg macskákat kerestünk a 100 Asian Cats minijátékban!

Trishike
Hát, ráfoghatjuk, hogy nekem eléggé ergyára sikeredett a hónap, tekintve, hogy azonkívül, hogy befejeztem a Dontnod-féle Banisherst (amit mindenkinek csak ajánlani tudok, aki szereti, ha a sztoris döntéseket nem egy fekete-fehér/jó-rossz skálán kell meghoznia), kábé még a Loretta című indie horror-mókát nyomkodtam, aminek nemrégiben érkezett a konzolos portja. Méghozzá azért tettem így, hogy jól kielemezzem, de a munka és egyéb bokros meg bokortalan teendők miatt nem jutottam még hozzá. (Akkor egy miniteszt róla ide: kellemes pixelgrafika, totál nyomasztó hangulat, durva fordulatok, és teljes mértékben a cselekedeteinktől függő sztori jellemzi; 7.5 pont, mert voltak hibái és három órás, merőben rövid cucc még úgy is, hogy legalább kétszer érdemes nekikezdeni, miután lepergett a stáblista a végén.)

Belekezdtem amúgy a Fallout-sorozatba, ha már annyira ráfüggöt pártízmillió néző, és bár csak az első részére volt még energiám, már most látszik, hogy az egyik legjobb játékfeldolgozást köszönthetjük benne. Emellett egy igen furcsa, musicalbe oltott felnőttanimációt kezdtem el nézegetni, a Hazbin Hotelt, ami annyira fájdalmas néha, hogy az már jó. Sokan gondolhatták még így rajtam kívül, ugyanis a pár éve ingyen elérhető pilotja az egyik legtöbbet kattintott ilyen videjó a jútúbon.