Broken Sword 5: The Serpent's Curse

6.8
AG.hu

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2014. június 20. (10 éve 4 hete)

Műfaj: Thriller

Játékmenet: Hagyományos kaland

Grafikai stílus: Kézzel rajzolt

Nézet: 2D külső-nézetes

Irányítás: Point & click, Gamepad

Leírás:

A Broken Sword sorozat 5. része, amelyben visszatért a jó öreg 2D-s, kézzel-rajzolt stílus és a point and click-es írányítás. George és Nico ezúttal Párizsban és Londonban kalandozik, miközben egy gyilkost és egy ellopott festményt próbálnak felkutatni. Ahogy az már lenni szokott, ismét belecsöppennek egy hatalmas, a világ sorsát is érintő konspirációba, melytől még a Dan Brown-regények rajongói is megnyalnák az ujjaikat.

Magyarítás: A játékhoz létezik magyarítás. Innen tudod letölteni.

Képek:

Értékelések

Norbi

Összes értékelése: 40

6.5/10 - Megkopott csillogás
2017. február. 13.
A sorozat ötödik felvonásán sajnos meglátszik a minőség kopottas állapota, annak ellenére, hogy összességében azért egy vállalható epizódról van szó. Aki BS játékkal akar játszani annak továbbra is az első (és második) rész a leginkább ajánlható, ha pedig a teljes képet akarod látni a sorozatról, akkor (a többi rész pótlása mellett) a Broken Sword 5 kihagyhatatlan alkotás.

Rowli

Összes értékelése: 114

7/10 - A Kickstarter csoda két éle
2017. február. 13.
Játékosok tömkelege örvendezett a Kickstarterre felkerült játékok tömegén, és fejlesztők tömkelege dörzsölte össze két kezét, hogy na végre, itt a lehetőség pénzt szerezni. Tudom, gonosz vagyok és valószínűleg nem ilyen sötét volt a háttér, de furcsának találom, hogy ritka a jó, folytatásos, Kickstarter játék. Sajnos ez erre a Broken Sword részre is igaz. Mivel ez ismét színtiszta point and click lett, ezért a 3-as és 4-es epizódot ki is hagynám az összehasonlításból (a 3-as egyébként is a csúcs nálam). A történet sokkal kevésbé érdekes, az igazi BS hangulat pedig csak halványan van jelen. Kellemes viszont a zene, a grafika és a szinkronra se panaszkodhatok. Hogy lesz-e még BS élményben részünk, azt csak Charles Cecil tudja. Ha lesz, akkor remélem, hogy visszatérnek a 3-ashoz és onnan merítenek ötleteket (a doboz tologatáson kívül).

Trishtan

Összes értékelése: 79

7/10 - Túlságosan is törött már ez a kard
2017. május. 6.
Az szerintem mindent elárul a játékról, hogy George és Nico ötödik kalandjából körülbelül annyi maradt meg bennem, hogy kifejezetten szépek voltak a hátterek (amikről durván le is estek a szereplők), és hogy a legviccesebb jelenetei Trevorhoz, a csótányhoz kapcsolódtak. Ha nagyon gonosz akarnék lenni, azt mondanám, hogy a játék maga körülbelül olyan, mint a filmiparnak az Erő Ébredése. Egy csipetnyit se viszi előre a két főhősünk életét, vagy ad bármit hozzá a Broken Sword Sagahoz. Nem mondom, hogy az egyetlen pozitívuma, hogy létezik (meg van benne kecske), de szinte teljes mértékben csak a nosztalgia faktorra építettek Charles Cecilék, amikor létrehozták az ötödik Törött Kardot.

>> Teljes cikk elolvasása <<

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Broken Sword 5 - The Serpent's Curse
Teszt
10 éve 2 hónapja (2014. április 29.)

Broken Sword 5 - The Serpent's Curse

Sokat és sokan vártuk a Broken Sword szappanopera hosszúságúra nyúló történetének legfrissebb fejezetét. Talán kevés olyan kalandsorozat létezik, amit mindenki...

Egy kocsitolvajon múlt a Broken Sword sorsa
Érdekesség
2 éve 9 hónapja (2021. október 16.)

Egy kocsitolvajon múlt a Broken Sword sorsa

Ha most azt hiszitek, hogy a fenti cím kissé bulváros, akkor némileg igazatok van, bár tényleg ez az igazság. George Stobbart és Nico Collard legelső kalandja n...

Egy kis Broken Sword-jubileum és némi friss infó a készülő The Shadow of the Templars Reforged változatról
Hír
7 hónapja 1 hete (2023. december 5.)

Egy kis Broken Sword-jubileum és némi friss infó a készülő The Shadow of the Templars Reforged változatról

Szinte hihetetlen, de immár 10 esztendő telt el a Broken Sword: The Serpent’s Curse megjelenése óta! E jeles alkalomból akár fel is idézhetnénk Trevor csótánnya...