Broken Sword 2 - The Smoking Mirror

8
AG.hu

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 1997. október 31. (26 éve 8 hónapja)

Műfaj: Rejtélyes, Sci-fi, Humoros, Thriller

Játékmenet: Hagyományos kaland

Grafikai stílus: Kézzel rajzolt

Nézet: 2D külső-nézetes

Irányítás: Point & click, Gamepad

Leírás:

A Broken Sword sorozat második része, mely 1997-ben jelent meg. A játék során George Stobbartot és Nicole Collardot irányítjuk, miközben megpróbáljuk megmenteni a világot a gonosz aztek isten, Tezcatlipoca-tól. A kaland során ellátogatunk Párizsba, Marseille-be, Londonba, Quaramonte városába és dzsungeljébe (kitalált, a valóságban nem létező helyszín Közép-Amerikában), a Karib-térségbe és egy zombi szigetre.

A játék nagyon jól fogyott (több, mint 1 millió példányt adtak el belőle), de eléggé megosztotta a játékostársadalmat, akik főleg azért kritizálták, mert bár megközelíteni megtudta, de el már nem érte az első rész minőségét.

Magyarítás: A játékhoz létezik magyarítás. Innen tudod letölteni.

Linkek

Értékelések

Rowli

Összes értékelése: 114

7.5/10 - A siker meglovagolása
2017. szeptember. 1.
Az első rész sikere után olyan gyorsan megjelentették a folytatást, hogy ha ez a mai években történik, akkor az első évad másik epizódja címet is megkaphatta volna. Sajnos ez a gyorsaság egy picit meg is látszik a játékon, még maga Charles Cecil is kijelentette, hogy a második részt egy picit elhamarkodták. Mindennek ellenére a játék teljesen korrekt, persze az első rész minőségét már nem éri el.

Norbi

Összes értékelése: 40

8/10 - Majdnem olyan jó mint az első rész
2017. szeptember. 4.
De csak majdnem. Lineáris, kevésbé izgalmas történet és néhol erőltetett karakterek érhetők tetten a folytatásban, de összességében az első rész hangulatát simán hozza a Smoking Mirror. Nem tudott annyira lehengerlő lenni mint a maga idejében az első rész, de az értékei ettől még nem csorbultak.

Tomsess

Összes értékelése: 16

8.5/10 - Az előd túl jól sikerült
2017. november. 18.
Mivel az első rész igazán magasra tette a mércét, nem lehetséges a folytatást attól függetlenül értékelni, pedig önmagában megállná a helyét. Viszont érezni rajta, hogy a fejlesztést elsiették (elbízták magukat?) és így az amúgy újra csak nagyon szép játékba becsúszott pár baki is. Nekem személyesen a dzsungeles labirintusos rész volt az ami kiverte a biztosítékot és ezzel bekerült minden idők leglogikátlanabb kaland-fejtörői közé. Amíg az első rész kecskés kalandja ma már nosztalgikusan vicces, itt ez örökre rémálmokat okoz nekem ha a második részre gondolok. Ha nincs az első rész, akkor viszont biztosan ott lenne a helyén.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Egy kocsitolvajon múlt a Broken Sword sorsa
Érdekesség
2 éve 8 hónapja (2021. október 16.)

Egy kocsitolvajon múlt a Broken Sword sorsa

Ha most azt hiszitek, hogy a fenti cím kissé bulváros, akkor némileg igazatok van, bár tényleg ez az igazság. George Stobbart és Nico Collard legelső kalandja n...