Broken Sword 3 - The Sleeping Dragon

9
AG.hu
9
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2003. november 14. (20 éve 8 hónapja)

Műfaj: Rejtélyes, Sci-fi, Humoros, Thriller

Játékmenet: Puzzle, Hibrid - akció-kaland, Hagyományos kaland

Grafikai stílus: 3D

Nézet: 3D külső-nézetes

Irányítás: Billentyűzet (WASD)

Leírás:

George és Nico kalandja immáron teljesen 3D-ben pompázik. A játék megvalósításának ötlete 2000-ben pattant ki Charles Cecil fejéből, aki szeretett volna egy olyan BS epizódot, amely teljesen filmszerű és jól át tudja adni az érzelmi hatásokat. A feladatra felbérelte Bob Keen filmrendezőt és leváltották az előző részekben használt Virtual Theatre motorjukat a RenderWare motorra.

A játék 2 millió fontból jött létre és 40 millió dollárt hozott a konyhára, a Revolution Software mégis csődközeli helyzetbe került, mert a kiadó elvitte a bevétel 70%-át. A fennmaradó összeg pedig a kiadásokat és a felvett kölcsönök visszafizetését fedezte csupán.

A történet ezúttal a Voynich-kézirat megfejtése körül forog, melynek során George és Nico eljutnak Párizsba, Csehországba, Kongóba, Angliába és Egyiptomba.

Magyarítás: A játékhoz létezik magyarítás. Innen tudod letölteni.

Értékelések

Rowli

Összes értékelése: 114

9/10 - A kalandjátékok megreformálása
2017. augusztus. 31.
Számomra egyértelműen a legjobb Broken Sword rész. Ez volt az első igazi "akció" kalandjáték, amivel valaha játszottam és én őszintén örültem annak, hogy a kalandjátékok végre megpróbálják kinőni a point and click irányítást. Mivel ez volt a Revolution csapat első (és sajnos utolsó) ilyesfajta próbálkozása, ezért a logikai fejtörők néhol eléggé egyszínűek lettek (doboz tologatás), és az akciósabb részek is lehettek volna picit kifinomultabbak. Viszont ezek miatt legalább volt benne kihívás. Bár talán durva ilyesmit kijelenteni, de mi hogy ha a Broken Sword 3 építette ki az Uncharted sorozat alapjait? :))

melanie

Összes értékelése: 2

9/10 - Kalandjáték amit egész éjszaka képes voltam nyüstölni
2017. december. 28.
A játék története szuper! A grafikája a mai napid elfogadható! A magyarítás is egész jó (Köszi Béla!) Ajánlott játék minden kalandornak! melanie

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Egy kocsitolvajon múlt a Broken Sword sorsa
Érdekesség
2 éve 9 hónapja (2021. október 16.)

Egy kocsitolvajon múlt a Broken Sword sorsa

Ha most azt hiszitek, hogy a fenti cím kissé bulváros, akkor némileg igazatok van, bár tényleg ez az igazság. George Stobbart és Nico Collard legelső kalandja n...

Folyócikk: Charles Cecil - így mentett meg minket az App Store
Érdekesség
12 éve 4 hónapja (2012. február 26.)

Folyócikk: Charles Cecil - így mentett meg minket az App Store

Charles Cecil az angol játékipar gentlemanje. Tanulmányai kezdetét Afrikában töltötte, majd visszatért szülőhazájába, hogy az igen nagy presztízzsel bíró Bedale...