Régen történt ilyesmi, hogy ilyen rövid időn belül ennyi jónak ígérkező kalandjáték jelenjen meg.

Tails: The Backbone Preludes (február 2.)

A Tails: The Backbone Preludes a 2021-ben megjelent Backbone előzménye. Az első részről Trish írt cikket, amit itt tudtok elolvasni. Bár a játék megfelelő potenciállal rendelkezett, sajnos a történet és annak lezárása miatt végül csupán egy átlagos kaland született belőle. Reméljük, hogy az előzmény rész új életet lehel a sorozatba, és a készítők kicsit át is szabták a rendszert emiatt. Itt már elágazó választási lehetőségek lesznek, és a változásokról, a körülményekről és a következményekről szóló, egymásba fonódó jelenetek sorozatára összpontosítanak benne (bármit is jelentsen ez).

A Bavarian Tale: Totgeschwiegen (február 2.)

Nem teljesen kalandjáték az A Bavarian Tale: Totgeschwiegen, azonban az RPG- és akció-elemeket kivonva belőle egy egész hangulatos kis nyomozós játékot kapunk, amelyben Valentin Schmidt diák szerepében visszarepülhetünk a történelmi Bajorországba, pontosabban 1866-ba, egy Wolpertshofen nevű faluba. A település először békés, vidéki helyszínnek tűnik, de hamarosan kiderül, hogy a látszat igencsak csal. Az idilli falu kész rejtéllyé alakul, amely mögött sötét titkokkal és megmagyarázhatatlan eseményekkel teli világ rejtőzik. A lakosok feszültek, és egy sötét titok lebeg a közösség felett. Valentinnak rá kell jönnie, kiben bízhat, ki próbálja meg átverni, és képesnek kell lennie megvédeni magát azoktól, akik erőszakkal akarják megakadályozni, hogy elvégezze a feladatát.

Deliver Us Mars (február 2.)

Azt hiszem, hogy a díjnyertes Deliver Us The Moon folytatását senkinek sem kell bemutatni. A folytatás tíz évvel a Fortuna küldetés után játszódik, amikor az emberiség még közelebb került a kihaláshoz. A Marsról érkező rejtélyes segélyhívás után Zephyrhez és legénységéhez csatlakozunk, akik a vörös bolygóra utaznak, hogy visszaszerezzék a titokzatos Outward által ellopott ARK kolóniahajókat, és velük együtt biztosítsák az emberi faj túlélését.

Midnight Scenes: From the Woods (február 9.)

A Midnight Scenes negyedik epizódja, amely ahogy az előző részek, úgy ez is egy rövidke, mindössze 45-60 perces point-and-click kalandjáték.

A Fernwood Creek Mentális Egészségügyi Központ életét egy új beteg érkezése teljesen felborítja. A páciens nem beszél, nincsenek külső kapcsolatai, és valami sötét titkot rejteget. Egy Elijah nevű fiú, aki csendben tűri a többi bentlakó megvetését, különleges köteléket alakít ki ezzel az idegennel. Ám valami előbukkan a sötétségből, és teret enged a nyugtalanító eseményeknek, amelyek Elijah-t egy hátborzongató igazság felfedezéséhez vezetik.

Hogwarts Legacy (február 10.)

Hosszú-hosszú várakozás után, idén végre megjelenik a várva várt Harry Potter játék, csak éppen Harry Potter nélkül. Ez egyébként egyáltalán nem baj, így is tűkön ülve várjuk a 10-ét, hogy végre elmerülhessünk Roxfort és annak környékének varázslatos világában.

A Harry Potterhez hasonlóan a Hogwarts Legacy főszereplője itt is egy, a varázslók körében jól ismert híresség lesz, aki szintén túlélt valamilyen szörnyűséget. Az iskolában egyenesen az ötödik évfolyamban kezd, tehát nem egy gyereket irányítunk majd, hanem egy félig felnőtt fiatalt, aki készen áll felvenni a harcot, ha arra kerülne sor.

Blanc (február 14.)

A Blanc egy gyönyörűen megrajzolt kooperatív kalandjáték, amely egy bajba jutott farkaskölyköt és egy őzgidát követ végig. Miután egy hirtelen jött hóviharban teljesen eltévednek, össze kell fogniuk, hogy visszatérjenek a családjukhoz. A cukiság faktor biztosan az egekben lesz.

Ten Dates (február 14.)

A Ten Dates, a 2020-ban a pandémia idején összehozott, Five Dates interaktív-filmnek a folytatása.

Misha, egy Z generációs londoni lány, aki azt a bizonyos személyes kapcsolatot keresi, amely manapság már egyre jobban kiveszik a divatból. Ráveszi legjobb barátját, Ryant, hogy menjen vele egy gyorsrandira. Mishának és Ryannek össze kell szedniük a bátorságukat és be kell vetniük minden sármjukat, hogy a különböző személyiségek közül legalább egyet felcsíphessenek. A játék során a döntéseid és az interakcióid vagy erősítik, vagy gyengítik a randipartnereddel való kapcsolatodat. A beszélgetési témák és mélyreható kérdések elágazó, többirányú láncolata közepette Misha és Ryan jégtörő játékokkal, kínos forgatókönyvekkel és váratlan igazságokkal szembesül. Ha nincs párod Valentin napra, akkor talán még jól is járhatsz ezzel a játékkal.

Dreams in the Witch House (február 16.)

Ez a játék is készül már egy ideje, és kíváncsian várjuk, hogy milyen nyílt világú point-and-clicket voltak képesek létrehozni a finn fejlesztők. A Dreams in the Witch House ugyanis a klasszikus point and click kalandjáték és a nyílt világú RPG egyedülálló keveréke. A játékmenet nem lineáris, és sok elem véletlenszerűen generálódik, így minden egyes újrajátszás más és más lesz.

Arkham, Massachusetts 1929. Walter Gilman, az ígéretes matematika szakos hallgató csak nemrég költözött a városba, hogy megkezdje tanulmányait a Miskatonic Egyetemen. A Dombrowski panziónak, ahol lakik, rossz híre van, de Waltert nem zavarják a régi pletykák... Egészen addig, amíg különös álmok nem kezdik el üldözni őt. Egy ocsmány terv van készülőben, és ha Walter nem vigyáz, ez az életénél is többe kerülhet neki. A lelkébe kerülhet.

A játékosnak „két hónapja” van arra, hogy felkészítse Waltert a rettegett május elsejére. Hogy hogyan tölti el az időt, az teljesen rajta múlik. Koncentrálhat a tanulásra, barátokra, vagy arra, hogy jó fizikai és szellemi állapotban maradjon. Vagy utánajárhat a régi legendáknak, elolvashatja a Miskatonic Egyetem tiltott könyveit, és kidolgozhatja az okkult szakdolgozatát. Vagy akár az ágyban is maradhat, és reménykedhet, hogy mindez elmúlik!

Castle of Secrets (február 24.)

Egyértelműen a szomorú történetet kedvelők fognak jól járni a Castle of Secretsszel, amely egy oldal-nézetes, gótikus hangulatú point-and-click lesz.

Egy Susan nevű fiatal nőnek csodás élete volt mindaddig, amíg apja „rejtélyes körülmények között”, idő előtt el nem hunyt. Mivel édesanyja még mindig kétségbeesetten gyászolt, a családja gyorsan újabb házasságot szervezett neki a látszólag derék Mr. Austinnal. Susan élete egy időre normálisra fordult, mivel új mostohaapja jó családfőnek bizonyult. Ez a szünet azonban rövid életű lett, és hamarosan újra lecsapott a szomorúság. Valaki megölte Susant. A következő pillanatban Susan a holtak földjén ébred, de bátorságot önt magába és kimerészkedik onnan, hogy megtudja, ki a gyilkos, aki az egész családját megátkozta.