The Thaumaturge

8
AG.hu

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2024. március 4. (3 hónapja 2 hete)

Műfaj: Fantasy, Horror, Krimi

Játékmenet: Narratív történetmesélés, Fontos döntéses, Hibrid - RPG-kaland

Grafikai stílus: 3D

Nézet: Izometrikus

Irányítás: Point & click, Billentyűzet (WASD), Gamepad

Fejlesztő: Fool's Theory

Kiadó: 11 bit studios

Platform: Windows/DOS

Leírás:

A Thaumaturge (eredetileg Vitriol munkacímen ismert) egy izometrikus RPG. A játék nagy hangsúlyt fektet a történetre és az ezoterikus társak képességeinek használatára.

1905-ben járunk Varsóban, amely azokban az időkben egy multikulturális város, ahol a pazar felsőosztálybeli partik és az éjszakai bűnözés egyaránt gyakoriak. A lengyel városiak, zsidó kereskedők és orosz katonák által lakott várost az Orosz Birodalom uralja, bár a növekvő zavargások drasztikus változásokat vetítenek előre. Itt tevékenykednek a taumaturgisták is, olyan emberek, akik képesek megidézni az úgynevezett salutorokat - éteri lényeket, fantomokat és félelmetes szörnyeket. Nemcsak, hogy tisztában vannak a világ természetfeletti rétegével, de saját céljaikra is fel tudják használni azt.

Taumaturgistának lenni egyszerre áldás és átok. Ez a párhuzam igaz Wiktor Szulskira, a játék főszereplőjére is, akit családi ügyei visszahúznak a 20. századi Varsó viharos utcáira. A taumaturgia adománya összefonódik a családi örökséggel, amely az ősökön keresztül öröklődik. Ez a misztikus örökség alakítja Wiktor életútját is, amely a földöntúli lények és gazdatesteik üldözése köré fonódik. Mivel csak egy taumaturgista képes megszelídíteni ezeket az éteri entitásokat, misztikus képességeiket felhasználva felfedezni az emberi lélekben rejlő titkokat, valamint a sötétséggel beszélni, ezért senki sem érti és tudja úgy, mint Wiktor, hogy mindenki a saját démonaitól szenved.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Videók:

Értékelések

Princze

Összes értékelése: 35

8/10 - The Thaumaturge - Démonok között
2024. március. 4.
Érzésem szerint a The Thaumaturge megosztó játék lesz. Vicces, hogy a csapat épp a Witcher remake-jén dolgozik, ugyanis bizonyos szempontból leginkább pont arra emlékeztet: ha külön-külön nézem a játék egyes részeit, ráncolhatnám a homlokomat rendesen. Azonban összegyúrva mégis tök jól működik, ami leginkább a kiváló atmoszférának köszönhető a történetvezetésen túl. Simán tévedhetek, de pont ezért érzem azt, hogy a játék nagyobb eséllyel inkább a kalandjáték, vagy kalandos játékok rajongóinál találhat be, semmint a szerepjátékok elkötelezett híveinél.

>> Teljes cikk elolvasása <<

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

The Thaumaturge – három trailert is kapott a narratív nyomozós RPG
Hír
8 hónapja 3 napja (2023. október 14.)

The Thaumaturge – három trailert is kapott a narratív nyomozós RPG

A Fool’s Theory olyan játékokon dolgozott eddig mint a Baldurs Gate 3, Divinity: Original Sin 2 és az Outriders. Ebből kifolyólag és a demóban tapasztaltak alap...

Eltolták a The Thaumaturge megjelenési időpontját
Hír
7 hónapja 1 napja (2023. november 16.)

Eltolták a The Thaumaturge megjelenési időpontját

A lengyel 11 bit studios és a Fool’s Theory közös megegyezés alapján úgy döntött, hogy adnak még egy kis időt a The Thaumaturge fejlesztének, hogy elérhessék a...

Ezekkel az extrákkal érkezik a The Thaumaturge Deluxe kiadása
Hír
3 hónapja 2 hete (2024. február 29.)

Ezekkel az extrákkal érkezik a The Thaumaturge Deluxe kiadása

Kiderült, milyen digitális extra tartalmakat kapnak azok, akik beruháznak a jövő héten érkező játék Deluxe kiadására.

11 tény a The Thaumaturge kapcsán
Hír
3 hónapja 2 hete (2024. március 3.)

11 tény a The Thaumaturge kapcsán

Tegnapelőtt kiadtak még egy utolsó előzetest a játékhoz, mi pedig jól lefordítottuk nektek, hogy még könnyebben rá tudjatok hangolódni a holnap érkező lengyel k...

The Thaumaturge - Démonok között
Teszt
3 hónapja 1 hete (2024. március 4.)

The Thaumaturge - Démonok között

A Fool’s Theory nem a bolondját kívánja járatni velünk, amikor a 20. század eleji Varsóba invitál minket egy természetfeletti, atmoszférikus kalandra, amiben mo...

Ezzel játszottunk márciusban
Érdekesség
2 hónapja 2 hete (2024. április 2.)

Ezzel játszottunk márciusban

Folytatódik „Ezzel játszottunk...” sorozatunk, hogy továbbra is megosszuk élményeinket és rávilágítsuk a figyelmet néhány címre.