A lengyel 11 bit studios és a Fool’s Theory közös megegyezés alapján úgy döntött, hogy adnak még egy kis időt a The Thaumaturge fejlesztének, hogy elérhessék a játékosok által elvárt színvonalat.

Az eredetileg december 5-re bejelentett The Thaumaturge 2024-re csúszott át, pontosabban február 20-ra. Először a Steames, a GOGos és az EPICes verziók jelennek meg, ezért akik konzolokon (PlayStation 5 és Xbox Series X|S) szeretnék élvezni a misztikus RPG nyújtotta szórakozást, azoknak sajnos még tovább kell várniuk.

A fejlesztők miközben az elmúlt hetekben az utolsó simításokat végezték a játékon, rájöttek, hogy van még mit csiszolni rajta, ráadásul újabb minőségbeli javításokat is hozzá szerettek volna adni az alkotásukhoz. Azonban, hogy mindezt kényelmesen, crunch nélkül tudják megoldani, úgy látták, hogy ezt csak a megjelenési dátum eltolásával tudják elérni.

A The Thaumaturge egy narratívára összpontosító RPG, amelyben a játékosok Wiktor Szulski, egy thaumaturg karakterének az irányítását veszik át, aki a múltjával való megbékélést keresi. Az 1905-ös Varsóban kibontakozó történet a belső démonok összetett témája körül forog, és hogy ebben a világban ez többet jelenthet, mint pusztán lelki terhet. A Thaumaturgban a démonokat Salutoroknak nevezik, akik az ember legsötétebb titkaiból táplálkoznak, és csak a címszereplő thaumaturg képes megszabadítani valakit ettől a tehertől.