A Fool’s Theory olyan játékokon dolgozott eddig mint a Baldurs Gate 3, Divinity: Original Sin 2 és az Outriders. Ebből kifolyólag és a demóban tapasztaltak alapján azt kell hogy mondjam, egy igencsak várós játék lett számunkra a The Thaumaturge.

A fejlesztők a demó mellett 3 darab trailert is nyilvánosságra hoztak, amelyekben a játékukban található rejtélyes Salutorokat mutatják be nekünk. A Salutorok olyan túlvilági szörnyek, amelyek a hétköznapi emberek elől rejtve maradnak, de a Thaumaturgok, köztük a játék főhőse, Wiktor, láthatják és elfoghatják őket. Az új trailerek Bukavacot, Leleket és Upyrt mutatják be. Mindegyik Salutor saját egyedi történettel és képességekkel rendelkezik.

Maga a játék egy izometrikus, történetben gazdag RPG, amely egyedi módon alkalmazza a körökre osztott harcot, a karakterfejlődési funkciókat és a nyomozási mechanikát, és morálisan kétértelmű döntések elé állít.

A The Thaumaturge december 5-én érkezik Windowszra. Konzolokra (Xbox Series X/S, PS5) pedig valamikor 2024 elején. Ha kedvetek szottyan, akkor október 16-ig a Steamen a demóját is kipróbálhatjátok.