Genesis Noir

9
AG.hu

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2021. március 26. (3 éve 2 hónapja)

Műfaj: Fantasy, Sci-fi, Rejtélyes, Noir

Játékmenet: Felfedezős, Narratív történetmesélés

Grafikai stílus: Kézzel rajzolt

Nézet: 2D külső-nézetes

Irányítás: Point & click

Leírás:

A Genesis Noir egy monokróm kalandjáték, amely az ősrobbanás előtt és után játszódik, és amelyben egy karaktert alakítunk, aki meg akarja menteni a szerelmét, és ehhez meg kell akadályoznia az univerzum elsöprő tágulását. A játékot egy sikeres Kickstarter-kampánynak köszönhetően finanszírozták, és rengeteg díjat kapott.

A játék cselekménye az űrben játszódik, ahol egy hős szerepében próbálunk megküzdeni a végzettel, amely meg akarja ölni szerelmét, egy Miss Mass nevű istennőt. A lánynak egy golyótól kell meghalnia, amit a féltékeny Golden Boy lőtt ki, aki imádja a pusztítást és a káoszt. A játékos egy No Man nevű karakter szerepét ölti magára, akinek a tragédia megakadályozása érdekében be kell lépnie a lövés által okozott táguló univerzumba, és el kell pusztítania azt, mielőtt az elérné Miss Mass-t.

A Genesis Noirban bemutatott világ ködökből, fraktálokból, aszteroidamezőkből, fekete lyukakból és jazzkávézókból áll. Megismerkedhetünk idegenekkel, és a mikroszkopikus és gigantikus, különböző kölcsönhatásokkal teli világokban egyaránt elmerülhetünk. A játék lényegében ezek felfedezése körül forog.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Videók:

Kapcsolódó játékok: Nirvana Noir

Értékelések

Trishtan

Összes értékelése: 78

9/10 - Minden relatív
2024. június. 18.
A Genesis Noir kétségtelenül nagy hatással volt rám: újra megtapasztaltam a játék önmagáért való örömét, érdeklődni kezdtem általam eddig hanyagolt témák iránt (űrutazás, fekete lyuk), lenyűgözött, kikapcsolt. Ugyanakkor be kell vallanom azt is, hogy nem egyhuzamban játszottam végig, egy-egy rész után hosszabb szünetek következtek: ez nem feltétlenül a játék hibája, ráadásul annak epizodikus felépítésének köszönhetően ezek a szünetek nem borították fel a játékmenetet, nem kellett a nulláról indulnom, hogy újra képbe kerüljek. Ráadásul még ezek alatt a szünetek alatt is rendszeresen eszembe jutott a játék egy-egy jelenete, ötlete. Összességében már csak elképzelése és művészi megvalósítása miatt is ajánlom kipróbálásra a játékot. Látszólagos egyszerűsége, játékossága mögött komoly mondanivaló bújik meg, mely a játék után további töprengésre, tájékozódásra sarkallhatja a kellően nyitott játékost. Most, hogy az emberiség jövője egyre bizonytalanabb, talán nem árt néha egy olyan műalkotás, amely megmutatja, hogy noha csak porszemek vagyunk az Univerzumban, attól még megtalálhatjuk benne a helyünket és boldogságunkat.

>> Teljes cikk elolvasása <<

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Genesis Noir - Kinyomozni a Mindenséget
Teszt
2 napja 11 órája (2024. június 18.)

Genesis Noir - Kinyomozni a Mindenséget

A Discworld Noir óta, ha látok egy játékot, melyben szerepel a noir kifejezés, egyből érdekelni kezd. Feltételezem, hogy lesz benne magányos hős, fémmé fatale,...