Day of the Tentacle

8.5
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 1993. június 25. (31 éve 2 hete)

Műfaj: Humoros

Játékmenet: Hagyományos kaland

Grafikai stílus: PixelArt

Nézet: 2D külső-nézetes

Irányítás: Point & click

Fejlesztő: LucasArts

Kiadó: LucasArts

Platform: Windows/DOS

Leírás:

A Maniac Mansion közvetlen folytatásaként a Day of the Tentacle 1993-ban jelent meg CD ROM-on és Floppy lemezen.

A Scumm enginen alapuló point and click kaland fejlesztését Tim Schafer és Dave Grossman vezette, de a történet és a szövegek nagy részét Ron Gilbert írta annak ellenére, hogy akkoriban már nagyban a Putt Putt szérián dolgozott a saját cégében.

Bár a kalandban megjelenik az előd történéseinek is helyt adó legendás Fred-kúria és pár régi szereplő is felbukkan (mindenki kedvenc csápjai, Dr. Fred, stb.) az eredeti hét főszereplő közül csupán a kissé magának való Bernard Bernoulli tér vissza, akihez hozzácsapódik a rockersrác Hoagie és a lökött leányzó, Laverne is.

A történek Lila csáp világuralom iránti terveiről, az azt megakadályozó időutazásos kalamajkáról és a téri-idő koontinum szerkezetének megtörésére alkalmas (szigorúan csak eredeti gyémánttal működő) WC-kről szól.

A humor iránt fogékony kalandoroknak kötelező a beszerzése.

Magyarítás: A játékhoz létezik magyarítás. Innen tudod letölteni.

Képek:

Linkek

Értékelések

Tyucsev

Összes értékelése: 73

8.5/10 - Agymenés a köbön
2021. május. 6.

Általában én jóval a megjelenésük után szoktam nekiállni a játékoknak (ár, gépigény, időhiány miatt, vagy csak mert nem hallottam róla). Ezzel is vártam 20 évet :-) De hiába az eltelt idő, a humorfakor nem öregedett. Ez teszi időtállóvá, plusz a feladványok, amik ugyanebben a szellemben készültek. Kedvenceim közé tartozik a bal kezes kalapács, vagy az autómosásos párhuzam, ami bármelyik történelmi korban működik, vagy az amerikai alkotmányt módosítására tett javaslat, amit el is fogadnak a honatyák :-)

Keményvonalas kalandjátékrajongóknak, akik bírják a debil humort, nagyon ajánlott.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Day of the Tentacle - végigjátszás
Végigjátszás
16 éve 10 hónapja (2007. szeptember 7.)

Day of the Tentacle - végigjátszás

Hát, akkor csapjunk a lecsóba! Az intró végigtekintése után (amit mindenkinek melegen ajánlok) ragadjuk meg az egeret és kezdődjön a KALAND! Pásztázzuk vég...