Danganronpa Another Episode: Ultra Despair Girls

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2015. szeptember 1. (8 éve 10 hónapja)

Műfaj: Disztópikus, Sci-fi, Rejtélyes

Játékmenet: Hibrid - akció-kaland, Vizuális novella, Puzzle

Grafikai stílus: 3D

Nézet: 3D külső-nézetes

Irányítás: Billentyűzet (WASD), Gamepad

Leírás:

Danganronpa Another Episode: A Danganronpa: Trigger Happy Havoc és a Danganronpa 2: Goodbye Despair eseményei között játszódik. A játék főszereplője Komaru Naegi, az első említett játék főszereplőjének, Makotónak a húga. A lány az elmúlt évet fogságban töltötte – börtöne egy Towa Cityben található lakóház volt. Amikor a helyet a veszélyes, agresszív Monokuma robotok támadják meg, a hősnő egy gyermekbanda által uralt város utcáira menekül, ahol kiskorúak próbálnak meg utópiát teremteni maguknak. A fiatalok ezt úgy kívánják elérni, hogy a korábban megismert gépek segítségével gyilkolják a felnőtteket. Komaru gyorsan összefog Toko Fukawával (a Danganronpa: Trigger Happy Havocból ismert lánnyal), aki személyiségzavarban szenved, és az elméjét a gyilkos Genocide Jackkel osztja meg. A duó feladata nem csak az, hogy túléljék az igen kedvezőtlen körülményeket, hanem az is, hogy kiderítsék, ki áll a gyerekek által elkövetett erőszakos cselekmények mögött.

A fő vizuális-novella testvéreivel ellentétben a Danganronpa Another Episode: Ultra Despair Girls egy dinamikus akciójáték, amelyet külső-nézetes perspektívából figyelhetünk meg. A játék középpontjában az egyszerű környezeti rejtvények megoldása és az ellenfelekkel való küzdelem áll. Az ellenségek kiiktatásával a játékos úgynevezett Monocoint kap, amit fegyverek módosítására költhetnek, valamint új képességeket és fejlesztéseket kapnak a karakterükhöz, például több egészségpontot. A játék három nehézségi szintet kínál.

A játék nagy részét Komaru szerepében töltjük. A lány egy különös fegyverrel van felfegyverezve, az úgynevezett Hacking Gunnal, amely úgy néz ki, mint egy megafon, így nemcsak az ellenfelek kiiktatására, hanem azok irányítására, bizonyos eszközök aktiválására, valamint a környezet átvizsgálására használhatjuk. A fegyverekhez különféle lőszerek szükségesek. A tinédzsert a már említett Toko Fukawa kíséri, aki egy ugyancsak különleges fegyverrel van felszerelve – a kábítófegyver feltöltésével Genocide Jackké tud átalakulni. Erős ollóval harcol és töltéssel növeljük erejét és a támadások hatótávolságát.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Képek:
Videók:

Értékelések

Az AG.hu-val azt szeretnénk elérni, hogy a lehető legpontosabban ábrázoljuk az itt található játékok minőségét. Ehhez azonban a TE segítségedre is szükségünk van. Ha van kedved, akkor itt értékelheted (véleményezheted) a játékot. Ezáltal az értékelésed bekerül a többi felhasználó által beküldöttek közé, amikből átlagot vonunk és így pontosabb képet kapunk a játék minőségéről.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.