Attentat 1942

7.5
AG.hu

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2017. október 31. (6 éve 8 hónapja)

Műfaj: Dráma

Játékmenet: Interaktív film, Hagyományos kaland, Narratív történetmesélés

Grafikai stílus: Élőszereplős, Kézzel rajzolt

Nézet: Belső-nézetes

Irányítás: Point & click

Fejlesztő: Charles Games

Kiadó: Charles Games

Platform: Mac OS, Windows/DOS, Switch, iOS

Leírás:

A játék valós szereplőkkel és valódi, elsőkézből származó információkkal teli történetet varázsol elénk Európa talán legsötétebb korszakának egy részéről. A játék leginkább a dialógusokra épít, de a cselekmény előmozdítására kézzel-rajzolt, képregénystílusú átvezetőket használ. A fejlesztők (a prágai Károly Egyetem diákjai) egy olyan játékot készítettek, amelyben az egyszerű civilek kerülnek a középpontba, akik általában mindig hiányoznak a második világháborús játékokból.

A történet szerint egy nap olyan információra bukkanunk, hogy annak idején a nagyapánkat röviddel Reinhard Heydrich meggyilkolása után a Gestapo letartóztatta. Heydrich a náci megszállás alatt álló csehek uralkodója és a holokauszt működésének egyik legnagyobb agya volt. A mi feladatunk lesz kideríteni, hogy miért tartóztatták le a nagyapánkat a támadás után. Vajon milyen szerepet játszott a támadásban? Miért nem mondta el a családjának? Vajon hős e az, aki ellenálóként a jó ügyért harcol, miközben egyúttal a családtagjait is halálos veszélybe sodorja?

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Kapcsolódó játékok: Svoboda 1945: Liberation

Értékelések

Rowli

Összes értékelése: 114

7.5/10 - Egy játék, amiből tanulni is lehet
2017. november. 17.
Ha érdekel a második világháború, ha érdekel a prágai történelem egy része, ha szeretsz enciklopédiákat olvasni és mindezt játszva csinálni, akkor nem fogsz csalódni a játékban. De a játékot másoknak is ajánlani tudom, mert vannak benne nagyon elgondolkodtató mondatok, mint például az, hogy bár a legtöbben hősként tisztelik a merénylőket, sokan vannak olyanok is, akik inkább meg nem történtté tennék az egészet. Ezzel azt hiszem, hogy Lidice és Ležáky lakosai is egyetértenének.

>> Teljes cikk elolvasása <<

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Attentat 1942
Teszt
6 éve 7 hónapja (2017. november 17.)

Attentat 1942

Ha valósághű második világháborús játékokról beszélgetünk, akkor a legtöbb ember egyből a Call of Duty, Brothers in Arms, Battlefield vagy más FPS és stratégiai...