A Plague Tale: Requiem

7.8
AG.hu

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2022. október 17. (1 éve 8 hónapja)

Műfaj: Dráma, Fantasy

Játékmenet: Hibrid - akció-kaland, Narratív történetmesélés, Lopakodós

Grafikai stílus: 3D

Nézet: 3D külső-nézetes

Irányítás: Billentyűzet (WASD), Gamepad

Leírás:

A Plague Tale: Requiem ismét a középkori Európába kalauzol bennünket. A produkció cselekménye a 14. században játszódik, az első részben bemutatott események után. Amicia és Hugo a barátaikkal együtt megpróbálnak új életet kezdeni Franciaország déli vidékein, és próbálják elfelejteni a múlt traumatikus eseményeit. Hamarosan azonban kiderül, hogy az e vidékeket sújtó pestisjárványnak még nincs vége, ahogyan az országot szétszakító háborúknak sem. Amiciának újra keresnie kell valakit, aki segíthetne Hugón, szembenézve a megpróbáltatásokkal és az életéért küzdve.

Magyarítás: A játékhoz létezik magyarítás. Innen tudod letölteni.

Videók:

Kapcsolódó játékok: A Plague Tale: Innocence

Értékelések

Norbi

Összes értékelése: 40

8.5/10 - Szórakoztató alkotás
2022. október. 27.
A Plague Tale Requiemről lehet, hogy most egy vegyes képet sikerült lefestenem, de ami engem illet, én nagyon jól szórakoztam vele. Idegesítő hibáit persze nem tudom elnézni neki, de ennyire jól felépített világot, és pláne történetet ilyen meseszép grafikával és főként szinte önálló identitással bíró zenei anyaggal... képtelen vagyok nem megdicsérni. Az alkotók nagyon törekedtek arra, hogy valami emlékezeteset tegyenek le az asztalra, és ez sikerült is nekik. A Requiem egy kiváló folytatás lett, az meg, hogy mindezt a Game Pass keretein belül tudtam megélni, külön öröm volt. Ez a játék még a teljes árát is bőven megéri, bár bízom abban, hogy a teljesítménybeli problémákat hamar orvosolják majd. Számomra minden kétséget kizáróan az idei év egyik legemlékezetesebb videojátékává lépett elő a Requiem, amire még sokáig emlékezni fogok.

>> Teljes cikk elolvasása <<

Rowli

Összes értékelése: 114

7/10 - Túlértékeltnek tartom
2023. január. 18.

Számomra nem lett sokkal több a Plague Tale folytatása az átlagosnál. Ez pedig nem jelenti azt, hogy rossz játék. Hanem csak nem érzem úgy, hogy nagyon kiemelkedne a grafikán kívül bármi másban a többi hasonló játéktól. Ha valamihez hasonlítanom kellene, akkor talán a Marvel Guradians of the Galaxy lenne az, mert az is leginkább a karakterekre és a narratívára koncentrál. De amíg annak felejthetetlen szereplői és párbeszédei vannak (és szerintem a sztori is jobb), addig a PT2-ben ez nem igazán üti meg azt a szintet.

A narratíva néhol teljesen logikátlan húzásokat produkált, abszolút nem tudtam beleélni magamat. Ráadásul sokszor a karakterek is úgy viselkedtek, mint akik egyáltalán nem illenek a középkorba. De olyan hibák is voltak, hogy amikor a játék elején titokban történtek a dolgok a csapat körül, ők bent a városban jó hangosan kibeszélték ezeket az ügyeket, miközben egy rakás ember hallgathatta őket. Szőrszálhasogatásnak tűnik, de ilyen logikátlanságokat én már nem tudok lenyelni... talán megöregedtem. :D

Az unalmas játékmechanikai megoldások szintén idegesítettek benne, amik mindig egy adott séma alapján ismétlődtek: járkálás-patkányok-bújkálás, és aztán esetleg közelharc. Amikor harmadszor ment le ugyanez, már előre tudtam, hogy mi fog következni. A fejtörők már-már nevetségesen könnyűek voltak, sőt, némelyiknek a megoldását egyenesen a szánkba adja a társunk. Ez azért eléggé élményromboló tud lenni.

A grafika viszont gyönyörű lett, ebben tényleg sokat léptek előre az előző részhez képest.

Összességében kár a játékért, sokkal, de sokkal jobb történetet vártam tőle, és ami a legfontosabb és a legjobban hiányzott, az a bizonyos rejtélyes hangulat, ami az első részt úgy kiemelte a többi alkotás közül.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Kaland(os)játékok a TGA-n
Hír
2 éve 6 hónapja (2021. december 10.)

Kaland(os)játékok a TGA-n

Tegnap éjszaka röpke három órán keresztül lezajlott az idei Game Awards, ahol mindenféle díjkiosztáson túl egy halom érdekesebbnél érdekesebb játéktrailert is b...

TV sorozat készül a Plague Tale-ből
Hír
2 éve 3 hónapja (2022. március 19.)

TV sorozat készül a Plague Tale-ből

A sötét középkor és az egyházi összeesküvések kedvelőinek ez biztosan jó hír, viszont az már más kérdés, hogy egy élőszereplős sorozat mennyire lesz képes igény...

A Plague Tale: Requiem – a végletek játéka
Teszt
1 éve 7 hónapja (2022. október 27.)

A Plague Tale: Requiem – a végletek játéka

A Plague Tale Requiem a végletek játéka: történetmesélése és főleg a karakterdrámái az utóbbi évek legjobbja között van, vaskalaposan korlátolt játékmenete azon...