Tyucsev
Hátőőő, nagy változás nincs januárhoz képest :-) Szerintem a Darkest Dungeon II-t az év végéig simán beírhatom állandóra. A The Longing is még terítéken van, szegény Shade több, mint egy hónapig magára volt hagyva, amit meg is jegyzett a játékban. Célom, hogy elhagyjam a barlangrendszert vele, de ez nem olyan egyszerű, én pedig még nem jöttem rá a megoldásra. Mint említettem, a játékban az idő fogy, akkor is, ha nincs elindítva a program. De szerencsére rájöttem, hogyan “hibernálhatom” kedves barátunkat. Becsúszott még a Chicken Police: Into the HIVE! demója is. Ha már rajongó vagyok, ezt nem hagyhattam ki. A játékokra fordított időmet erősen leredukálta, hogy valamilyen nyavaját mindig elkaptam. De hát aki iskolában dolgozik, a párja meg bölcsődében, az ne csodálkozzon, hogy a családja egy fertőző góc. :-)

Trishike
Hát, nálam a hónap játékosigényének nagy részét elég szépen kielégítette az idei első Steam demófesztre kijött demók kipróbálgatása, bár most meglepően visszafogtam magam, ugyanis a szokásos 70-80 darab helyett csupán 52-t töltöttem le, amiből asszem 38-at ki is próbáltam, ami rekordnak számít nálam (muszáj is volt, hogy minél érdekesebb alanyokra lelhessek a podcasthez). A fennmaradó időben a karácsonyra kapott GoW: Ragnarököt próbáltam pótolni, ami bár szintekkel kevésbé epikusabb, mint, amilyen az elődje volt (azért akadnak benne dolgok…), sokkal kreatívabbnak érződik annál mind a játékmenetében mind a történetmesélésben (végre kihozzák párszor még a kamerát is Kratos fenekéből!), és még gondolkodni is kell benne néha. Pár nappal a hónap vége, avagy a FF7 Rebirth megjelenése előtt elkövettem a hibát, hogy belenéztem a Dontnod (képtelen vagyok a nevük új írásmódját megjegyezni) új akció-kalandjába, a Banishersbe, ami azt a vonalat viszi tovább, amit a legelső cuccukkal, a Remember Me-vel indítottak, és amit a Vampyrral folytattak pár évvel később. Avagy egy kicsit suta akciórészekbe oltott kiváló történetmesélést kapunk, a csapattól megszokott minőségi drámával ízesítve.

Princze
Miután hó elején a Chronique des Silencieux borzolta az idegeimet, a Steam Jövő Fesztben leltem némi nyugodalmat és reményt. Bár nem voltam olyan szorgos, mint a kolléga, azért kb. másfél tucat közelgő címet én is kipróbáltam… Hogy miket, az talán következő héten ki is derül végre! A hó utolsó harmada azonban egy jövő héten érkező játékról szólt, aminek szeretném, hogy az ismertetője és videója az embargó lejártakor azonnal kinn legyen - a címe legyen meglepi! Ezen kívül nem volt semmi, most ugyanis inkább asztalnál játszottam. Talán, ha lesz rá időm, írok is egy cikket a társasokról, úgyis rég volt már bejegyzés a kultúra szekcióban ;-)