The Neverhood

10
AG.hu
8.8
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 1996. június 14. (28 éve 1 hónapja)

Műfaj: Humoros, Fantasy

Játékmenet: Puzzle, Hagyományos kaland

Grafikai stílus: Gyurma

Nézet: Belső-nézetes, 3D külső-nézetes

Irányítás: Point & click

Leírás:

A világ egyik leghíresebb kalandjátéka a The Neverhood, amely a szerethető humora, a gyurmás technológiája és a karakterek miatt nagyon hamar kultjátékká vált. Az eredetileg Windows 95-re megjelent alkotást később PlayStation 1-re is kiadták Japánban.

A játékban Klaymant irányítjuk, aki egy szoba közepén tér magához Neverhood különös univerzumában. Nem igazán tudja, hogy hol van, vagy hogy mit kell csinálnia. Az egyes helyszíneken rejtélyes kazettákat talál, amiket később meghallgathat és kiderül belőlük Neverhood története.

A játék nevéhez több érdekesség is fűződik. A kalandra a pénzt Steven Spielberg stúdiója, a DreamWorks Interactive szolgáltatta. A teljes játékhoz kb. 3 tonnányi gyurmát használtak fel. Itt használták először profi környezetben a világ egyik első DSLR fényképezőgépét, a Minolta RD-175-öt.

De akármennyire is lett jó a játék, a kasszáknál hatalmas bukta volt. Mindössze 42 ezer darabot adtak el belőle.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Értékelések

suno

Összes értékelése: 4

8/10 - Gyurma-land
2018. január. 2.
Nagyon ötletes , eredeti játék volt, kicsit rövid, de helye van a klasszikusok között. Aki még nem próbálta mindenképp pótolja.( A folyosón sétálós jelenet megvan? asszem kb. 40 képernyőn keresztűl gyalogoltam)

Tomsess

Összes értékelése: 16

10/10 - Az örök klasszikus, amit azóta sem sikerült überelni
2018. január. 20.
Nekem a Neverhood volt az első... az első kalandjáték. Amúgy pedig mindmáig az egyik legjobb kalandjáték a világon. Az ötletesen kivitelezett gyurmavilág és a fejtörők szavak nélkül is egy olyan elegyet alkotnak, amelyek képesek beleégni az ember szürkeállományába. Terry S. Taylor zenéje pedig nagyjából olyan a játékvilágban, mint Vangelis Paradicsom meghódítása :) A játék idegesítő részei is felejthetetlenek és az 1-2 technikai hiba ellenére megérdemli a maximum pontozást. Mindenképpen próbáljátok ki!

Tyucsev

Összes értékelése: 73

9.5/10 - Alapmű
2022. január. 11.

Valamikor a 2000-es évek elején találkoztam eme gyurmavilággal. Előtte már olvasta róla, ismerősöktől is hallottam felőle. Aztán sikerült megszereznem (akkoriban azért nem ment ez ilyen egyszerűen sem legálisan, sem illegálisan). Hát nem semmi élmény volt :-)

Maga az, hogy a valóságban is gyurmát alkalmaztak, meglátszik a végeredményen-pozitív értelemben. Az egész játékot átszövi a debil humor. Ez a történetben, jelenetekben, zenében egyaránt megjelenik. Emlékezetes számomra a kicsinyítőgép kódjának a kitalálása. Össze-vissza rohangáltam a helyszíneken, mindenbe beleláttam valamit, közben meg szinte az arcomba volt tolva a megoldás :-) A zene tökéletesen passzol a játékhoz, profin elborult. Az OST-t beszerezni is körülményesebb volt, végül egy addig ismeretlen fórumtárs juttatta el nekem személyesen lemezen. Azóta is élvezettel hallgatom.

Alapmű, mindenkinek érdemes kipróbálni, aki érdeklődik a műfaj iránt.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

The Neverhood
Végigjátszás
16 éve 9 hónapja (2007. október 6.)

The Neverhood

Hatalmas kedvencemről írok most végigjátszást. A Neverhood fogalom, az első játék volt, amit kb. 4 éven keresztül játszottam. Elvarázsolt a gyurmavilág, a csava...