The Lost Files of Sherlock Holmes: Case of the Rose Tattoo

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 1996. augusztus 31. (27 éve 10 hónapja)

Műfaj: Krimi, Rejtélyes

Játékmenet: Hagyományos kaland

Grafikai stílus: PixelArt

Nézet: 2D külső-nézetes

Irányítás: Point & click

Fejlesztő: Mythos Software, Inc.

Kiadó: Electronic Arts

Platform: Windows/DOS

Leírás:

1889 októberében egy új, rendkívül erős robbanóanyag receptje tűnt el a védelmi minisztériumból. Sherlock bátyja, Mycroft, egy különc, de befolyásos kormánytisztviselő hivatalos, bár titkos vizsgálatot indított a lopás ügyében, de erőfeszítései meghiúsultak. Éppen mielőtt felkérte volna Sherlockot, hogy független vizsgálatot indítson a lopás ügyében, Mycroft súlyosan megsérült egy robbanásban, amely a Diogenes Klubot a földdel tette egyenlővé. Sherlock, aki azt hitte, hogy a bátyja egy véletlen gázszivárgás áldozata lett, vigasztalhatatlanul vonult vissza a Baker St. 221B-be. Dr. Watson egy kis szerencsével és sok erőfeszítéssel, egyetlen kritikus kérdés feltevésével sikerült újraélesztenie barátját – Mi, ha a robbanás, amely Mycroftot megsebesítette, nem baleset volt?

A kérdésre adott válasz a felfedezés hosszú és kanyargós útjára küldte Holmest. Sherlock pályafutása során először ismerte el, hogy motivációja valami más volt, mint az igazságszolgáltatás iránti vágy. Céltudatos kegyetlenséggel üldözte, hízelgett, kikérdezte és szembesítette a gyanúsítottakat az öntelt Mayfairtől a szánalmas és veszélyes East Endig. Fokozatosan, megfigyelés és következtetés révén kialakult benne egy hatalmas bűnügyi vállalkozás képe, amelyet egy mesteri ellenfél kezdeményezett. Hogy behatoljon ebbe a veszedelmes összeesküvésbe és meghiúsítsa annak szándékát, több főbenjáró bűntényt is megoldott. Holmes a tőle megszokott bátorságot, éleselméjűséget és intelligenciát alkalmazta ezekhez a félelmetes feladatokhoz. Ennek során elfojtott egy potenciálisan veszélyes nemzetközi incidenst, megvédte a nemzetbiztonságot, megvédte a királyi család becsületét, felmentette az ártatlanokat, és durva és gyors büntetést szabott ki a bűnösökre. Az ügy megdöbbentő és meglepő megoldása szükségessé tette, hogy Watson értékes számláját 100 évre lezárják. Így kertül a rózsatetoválás esete Sherlock Holmes elveszett aktái közé.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Videók:

Értékelések

Az AG.hu-val azt szeretnénk elérni, hogy a lehető legpontosabban ábrázoljuk az itt található játékok minőségét. Ehhez azonban a TE segítségedre is szükségünk van. Ha van kedved, akkor itt értékelheted (véleményezheted) a játékot. Ezáltal az értékelésed bekerül a többi felhasználó által beküldöttek közé, amikből átlagot vonunk és így pontosabb képet kapunk a játék minőségéről.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.