Surviving Deponia

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2024. szeptember 17. (1 hónap 3 hét múlva)

Műfaj: Disztópikus, Sci-fi, Humoros

Játékmenet: Menedzsment, Stratégia, Túlélőszimulátor

Grafikai stílus: 3D

Nézet: Izometrikus

Irányítás: Billentyűzet (WASD), Gamepad

Fejlesztő: AtomicTorch Studio

Kiadó: Daedalic Entertainment

Platform: Windows/DOS

Leírás:

A Surviving Deponia a Daedalic Entertainment népszerű, 2012-ben indult humoros kalandjáték-sorozatának ötödik része. Ez egyben a sorozat első olyan része, amelyet nem csupán maga a Daedalic stúdió fejleszt. A játékot az AtomicTorch Studióval – a CryoFall alkotói – közösen készítik.

Játékmechanika
Az AtomicTorch Studio kiválasztása nem volt véletlen, ugyanis a Surviving Deponia drasztikusan eltér a sorozat játékmenetétől. Ez már nem egy point-and-click kalandjáték, hanem inkább egy izometrikus felfedező kaland, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a túlélésre, hasonlóan az AtomicTorch Studio előző játékához, a már említett CryoFallhoz.
A túlélési aspektus arra kényszeríti a játékosokat, hogy nyersanyagokat gyűjtsenek és fokozatosan bővítsék bázisukat, ahol a főhős és az NPC-k laknak, akik között vannak visszatérő és vadonatúj karakterek is. Velük interakcióba léphetünk, és különböző küldetéseket vállalhatunk.
A nyersanyaggyűjtés elméletben könnyen hangzik, hiszen a címadó bolygó teljesen be van borítva mindenféle szeméttel. Vigyáznunk kell azonban a szörnyekkel és az ellenséges emberekkel. Bár harcolhatunk, általában védekező pozícióban vagyunk. Az ellenség nagyobb csoportjaival való szembenézés a biztos halált jelenti.

Történet
A Surviving Deponia közvetlenül a Deponia Doomsday után játszódik. Az előző játék fináléjában bekövetkezett katasztrófa – az Elysium légi fellegvárának a bolygóra zuhanása – klímaváltozáshoz vezetett, és az esemény hatalmas vízhiányt okozott Deponián. De mi van, ha a válság oka valami egészen más volt?
A Surviving Deponia kampánya során a játékosnak meg kell oldania a vízhiány mögött álló rejtélyt.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Videók:

Értékelések

A játékokat csak a hivatalos megjelenésük után tudod értékelni.

Kapcsolódó cikkek

Mégsem lesz korai hozzáférés a Surviving Deponiából
Hír
7 hónapja 2 hete (2023. december 2.)

Mégsem lesz korai hozzáférés a Surviving Deponiából

Az eredeti tervekkel ellentétben nem lesz korai hozzáférésű változata a Daedalic Entertainment és az AtomicTorch Studio közös játékának, hanem teljes megjelenés...