Gray Matter

7.5
AG.hu
8.5
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2010. november 12. (13 éve 8 hónapja)

Műfaj: Rejtélyes, Dráma

Játékmenet: Hagyományos kaland

Grafikai stílus: Renderelt hátterű

Nézet: 3D külső-nézetes

Irányítás: Point & click, Gamepad

Fejlesztő: Wizarbox

Kiadó: dtp entertainment

Platform: Windows/DOS, Xbox 360

Leírás:

A Jane Jensen (Gabriel Knight trilógia) által tervezett és megírt játék 2010-ben látott napvilágot, azonban fogadtatása a játékosok körében elég vegyes volt. A játék a hagyományos point and clickek hatalmas táborát gazdagítja, melyben különböző logikai fejtörők megoldásával és a karakterekkel való kommunikációval tudunk előrébb jutni a történetben. 

Főszereplőnk Sam Everett, aki véletlenül rossz helyen fordul el a motorkerékpárjával az egyik kereszteződésben, ezért London helyett Oxford felé megy. Sajnos a motorja megadja magát, ezért egy Dread Hill nevezetű helyen kénytelen meghúznia magát. Megismerkedik egy David nevezetű alakkal, aki épp diákokat keres az egyik fura kísérletéhez. Mivel Samnek kell a pénz, ezért diáknak adja ki magát és beáll David asszisztensének. Ahogy telik az idő, Sam egyre jobban megismeri Davidet és az ő paranormális kísérletét.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Értékelések

Rowli

Összes értékelése: 114

7.5/10 - Jane Jensen még nem felejtett el történetet írni
2017. október. 27.
Összességében a Gray Matter egyáltalán nem lett rossz játék. Ha figyelmen kívül hagyom a karakterek grafikai megvalósítását, akkor azt kell hogy mondjam, hogy bárcsak fele ennyire igényes point and click játékok jelennének meg manapság. A történetre egyáltalán nem lehet panaszunk. Talán a karakterek nincsenek olyan jól kidolgozva és felejthetőbbek, mint a Gabriel Knight sorozatban, de azért szerethetők. És azt is mindenképp meg kell jegyeznem, hogy Jane Jensen továbbra is az egyik legjobb történetíró a játékok világában. Plusz nem szabad elfelejtkeznünk arról sem, hogy a 2003-ban kiadott Dante's Equation nevű novelláját Philip K. Dick díjra jelölték. Egy jó tanácsot tudok adni azoknak, akik még nem kezdtek bele a játékba. Ha nagy GK fanok vagytok, akkor egy picit vegyetek vissza és ne kezdjetek bele nagy elvárásokkal a játékba, mert lehet, hogy akkor elmegy a kedvetek tőle. A játék jó, csak nem annyira, mint az írónő előző játékai.

>> Teljes cikk elolvasása <<

Princze

Összes értékelése: 36

8.5/10 - ATMOSZFÉRA
2022. szeptember. 13.

Akit egy kicsit is érdekel a bűvészek világa, és szereti az erős atmoszférájú, titokzatos kalandokat, ne habozzon belevágni! Nekem az ezredforduló utáni hagyományos kalandjátékok közül az egyik kedvencem. Sokat dob a játékmeneten a bűvésztrükkök behozatala, a párhuzamosan futó cselekmény, és hogy teljesen logikus fejtörők vannak benne - legalábbis szerintem -, vagyis tart ugyan némi kihívást, de semmi agysejtpusztító marhaság nincs benne. Ebből szívesen megnéznék egy filmadaptációt is.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Egy éjszakával előtte - Gray Matter
Érdekesség
15 éve 5 hónapja (2009. február 2.)

Egy éjszakával előtte - Gray Matter

"Bevezető: A Gabriel Knight első és második része között írtam egy rövid, kitalált történetet a Pause néven futó Sierra újságnak, hogy a játékosoknak legyen val...

Gray Matter
Teszt
12 éve 6 hónapja (2011. december 24.)

Gray Matter

Jane Jensen hosszú évek úgymond búslakodása után tért vissza a kalandjátékok piacára egy olyan játékkal, ami végül eléggé megosztotta a játékosok véleményét. A...