Dreamfall: The Longest Journey

8
AG.hu

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2006. április 18. (18 éve 2 hónapja)

Műfaj: Rejtélyes, Sci-fi, Fantasy

Játékmenet: Hibrid - akció-kaland

Grafikai stílus: 3D

Nézet: 3D külső-nézetes

Irányítás: Billentyűzet (WASD), Gamepad

Fejlesztő: Funcom

Kiadó: Empire Interactive

Platform: Windows/DOS, Xbox, Xbox 360

Leírás:

A sorozat második részének középpontjában egy Zoë Castillo nevű fiatal lány áll. Zoë egy Casablanca nevű városban él Stark földjén. A lány élete teljesen megváltozik mikor az ex-szerelme, Reza – egy újságíró, akit Jericho álnéven ismernek – megkéri egy szívességre. Utána Reza rejtélyes körülmények között eltűnik, Zoë pedig üzeneteket kap egy Faith nevű kislánytól. Faith April Ryan megtalálására, és megmentésére kéri Zoë-t. Zoë csak annyit tud hogy Rezát az "Alchera-terv" (Project Alchera) érdekelte, és hogy Newportban választ kaphat a kérdéseire.

A Dreamfall, ahogy a Broken Sword 3 is, a kalandjátékok megreformálására készült. Az irányítás nem lett a legjobb, de szerencsére a történet, a zene, a hangulat és a karakterek megmentették a játékot. Zoë-n kívül Aprilt és egy harmadik karaktert is irányítunk a játékban.

Magyarítás: A játékhoz létezik magyarítás. Innen tudod letölteni.

Értékelések

Rowli

Összes értékelése: 114

8/10 - Az új kor szellemében
2017. november. 18.
Egyáltalán nem bántam, hogy a Funcom felhagyott a point and click stílussal. Bár az első rész szintjét nem üti meg, de még mindig egy nagyon jól megírt játékról beszélünk. Legnagyobb negatívumai a kissé fura irányítás (főleg az akció-jeleneteknél) és a kamera mozgása. Ha ezeket félre toljuk, akkor egy szerethető, új női karaktert és érdekes fantasy, de már jóval sci-fisebb történetet kapunk.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Mi is az a kalandjáték?
Érdekesség
5 hónapja 1 napja (2024. január 20.)

Mi is az a kalandjáték?

Közel 50 éve gyűrűzött be a játékosvilágba a kalandjátékok műfaja, de hogy ki mit ért ez alatt, kinek mi fér bele a kategóriába, az szinte egyénenként változik....