Decarnation

8
AG.hu

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2023. május 31. (1 éve 1 hónapja)

Műfaj: Horror, Rejtélyes

Játékmenet: Hagyományos kaland, Narratív történetmesélés, Puzzle

Grafikai stílus: PixelArt

Nézet: Izometrikus

Irányítás: Billentyűzet (WASD), Gamepad

Fejlesztő: Atelier QDB

Kiadó: Shiro Games

Platform: Windows/DOS

Leírás:

A Decarnation egy pszichológiai horror-kalandjáték. Az Atelier QDB nevű indie stúdió fejlesztette és a Shiro Games (Shiro Unlimited) adta ki. Az alkotók inspirációs forrása többek között H.P. Lovecraft művei, valamint a Perfect Blue és a Mullholland Drive című filmek voltak.

A Decarnation az 1990-es évek Párizsába kalauzol el bennünket. A játék főhőse egy Gloria nevű kabarétáncosnő, akit saját életének kudarcai nyomasztanak; kapcsolatai szétesnek, karrierje pedig véget érni látszik. A fény az alagút végén egy olyan művészeti vállalkozásban való részvétel lehetősége, amely vagy megváltoztathatja Gloria sorsát, vagy végleg tönkreteheti őt. Hogy ezt megakadályozza, szembe kell néznie démonaival és a tudatalattijában lapuló egyéb rémségekkel.

A játék cselekménye két világban játszódik: a valóságosban és az álomvilágban, amely Gloria elméjének félelmetes kivetülése. Az elsőben a hősnő mindennapjait kísérjük végig, míg a másodikban különböző rejtvényeket oldunk meg, elkerüljük a ránk vadászó szörnyeket és hatalmas bossokkal harcolunk. A játékban minijátékok teszik próbára az ügyességet, a reflexeket és a ritmusérzéket; ezek egyszerre mutatnak be valós helyzeteket Gloria életéből (például táncolni kell a közönség előtt) és különböző metaforikus jelentésű jeleneteket.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Videók:

Értékelések

Trishtan

Összes értékelése: 79

8/10 - Pszicho-horror rajongóknak ajánlott
2023. június. 13.
A Decarnationt ajánlani tudom mindenkinek, akinek a horrort nem a kiömlő belek meg a spriccelő vér jelenti, hanem sokkal inkább szeret az emberi elme gyötrelmein borzongani. Gloria kalandja nem fogja megváltani a világot, azonban egy elgondolkodtató, sokszor hátborzongató élmény, ami talán még arra is képes, hogy így 30 körül, elgondolkodjunk a saját életünkön. Ez pedig nem olyan rossz egy játéktól, hát nem?

>> Teljes cikk elolvasása <<

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Depresszió és egyéb démonaink – kipróbáltuk a Decarnationt
Érdekesség
1 éve 9 hónapja (2022. október 2.)

Depresszió és egyéb démonaink – kipróbáltuk a Decarnationt

A héten volt szerencsém kipróbálni a francia indie stúdió, az Atelier QDB legújabb játékát, a Decarnationt, amely alaposan körbejárja a depresszió és a belső dé...

Decarnation – Silent Hill Párizsban
Teszt
1 éve 1 hónapja (2023. június 13.)

Decarnation – Silent Hill Párizsban

Be kell vallanom, kifejezetten nehezen tudtam rávenni magam, hogy nekiálljak ezen sorok lepötyögésének. Nem mintha az alapjául szolgáló alkotás rossz lenne. Egy...