Day of The Tentacle Remastered

8
AG.hu
7
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2016. március 22. (8 éve 3 hónapja)

Műfaj: Humoros

Játékmenet: Hagyományos kaland

Grafikai stílus: Kézzel rajzolt

Nézet: 2D külső-nézetes

Irányítás: Point & click

Leírás:

A Maniac Mansion közvetlen folytatásaként a Day of the Tentacle 1993-ban jelent meg CD ROM-on és Floppy lemezen.

A Scumm enginen alapuló point and click kaland fejlesztését Tim Schafer és Dave Grossman vezette, de a történet és a szövegek nagy részét Ron Gilbert írta annak ellenére, hogy akkoriban már nagyban a Putt Putt szérián dolgozott a saját cégében.

A kalandban megjelenik az előd történéseinek is helyt adó legendás Fred-kúria és pár régi szereplő is, de az eredeti hét főszereplő közül csupán a kissé magának való Bernard Bernoulli tér vissza, akihez hozzácsapódik a rockersrác Hoagie és a lökött leányzó, Laverne is.

A történek Lila csáp világuralom iránti terveiről, az azt megakadályozó időutazásos kalamajkáról és a téri-idő koontinum szerkezetének megtörésére alkalmas (szigorúan csak eredeti gyémánttal működő) WC-kről szól.

A humor iránt fogékony kalandoroknak kötelező a beszerzése, főleg, hogy 2016. március 22-én PC-re Ps4-re és Vitara is megjelent a Remastered kiadás, ami némileg kicsinosított (de a Monkey Island újragondolásokkal szemben NEM újratervezett) grafikával és roppant szórakoztató audiokommentáral rendelkezik.

 

Magyarítás: A játékhoz létezik magyarítás. Innen tudod letölteni.

Értékelések

Trishtan

Összes értékelése: 79

8/10 - Egy klasszikus 2 évtized után is klasszikus marad
2018. január. 15.
A Day of The Tentacle Remastered egy igazi ékkő. Azok, akiknek gyerekkoruk játékos korszakának meghatározó részét jelentette a Lilacsáp terveinek megakadályozása, valószínűleg már be is zsebelték 15 euróért az új kiadást. Így már csak az olyan újoncokat kell meggyőznöm, akiknek valamiért kimaradt annak idején ez a csodás élmény. A DoTT egy igazi különlegesség, a kalandjátékok egyik alfája és omegája, a Lucasarts kalandok egyik leghangulatosabbika. Az újrázás bár nem tökéletes, szerencsére nem is szennyezi be az eredetit (főleg, hogy benne van jó szokás szerint a Maniac Mansion is). Mindenképpen érdemes egy próbát tenni vele. Úgysem tudod letenni 10 perc után :).

>> Teljes cikk elolvasása <<

frem

Összes értékelése: 8

7/10 - Tiszta Amerika.
2020. szeptember. 10.
Egy interaktív amerikai rajzfilm rengeteg humorral. Röviden így tudnám összefoglalni a játék lényegét. Ami nálam negatívum volt az az hogy mivel nem ismerem részleteibe menően az USA alapításának a történetét többször is külső segítségre szorultam egy-egy feladat megoldásánál. De ez az én bajom, tessék művelődni. :)

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Day of the Tentacle - végigjátszás
Végigjátszás
16 éve 10 hónapja (2007. szeptember 7.)

Day of the Tentacle - végigjátszás

Hát, akkor csapjunk a lecsóba! Az intró végigtekintése után (amit mindenkinek melegen ajánlok) ragadjuk meg az egeret és kezdődjön a KALAND!&nbsp;Pásztázzuk vég...

Day of The Tentacle Remastered
Teszt
8 éve 3 hónapja (2016. március 22.)

Day of The Tentacle Remastered

A Grim Fandango felújítása után kissé félve tekintettük meg a Day of The Tentacle Remasteredet. Lentebb kiderül, hogy az újabb Lucasarts-klasszikus újrakiadása...

Exkluzív könyv érkezik a Double Fine 20 éves munkásságáról
Hír
3 éve 9 hónapja (2020. szeptember 24.)

Exkluzív könyv érkezik a Double Fine 20 éves munkásságáról

Eddig csak ritkán vagy soha nem látott érdekességeket gyűjtött csokorba Tim Schafer csapata.

Xboxra és Game Passba is érkezik hamarosan három klasszikus felújítás
Hír
3 éve 8 hónapja (2020. október 18.)

Xboxra és Game Passba is érkezik hamarosan három klasszikus felújítás

Miután tavaly szőröstül, bőröstől megvásárolta a Double Fine-t a Microsoft, csak idő kérdése volt, hogy mikor érkezik a Grim Fandango, a Day of the Tentacle és...