Legújabb ingyen játék rovatunkban egy humoros hangvitelű, point-and-click kalandjátékot mutatunk be nektek.

Egy vidéki argentin városban hamarosan elkezdődnek a karácsonyi ünnepek. Azonban egy diáknak, miután megsemmisítette bizonyítványát, nem meglepő módon nehézségei támadnak az iskola miatt. És ez csak a problémáinak kezdete, ugyanis a helyi városkában, mintha kezdene minden a feje tetejére állni. Ehhez jön még az a hír is, hogy a közeli tavat valami nagyon súlyos dologgal mérgezik (a szokásosnál is jobban), és néhány szomszédja a szokottnál is furcsábban viselkedik. A srác úgy dönt, hogy felkeresi a Sol705-re keresztelt hallgatói klubbot, akik a földönkívüli jelenségek kutatására szentelik minden szabadidejüket. Ők talán képesek választ találni ezekre a rejtélyes dolgokra.

Sol705 screenshot

A főhős egy sűrű és nagy hajjal megáldott tinédzser, aki megpróbálja eltussolni a suliban szerzett rossz eredményeit. Nem ő az egyetlen, aki ilyen megkülönböztető frizurával rendelkezik. Ott van még a rózsaszín csíkos hajú punk lány és egy fehér, szúrós hajfürtöket növesztett professzor is.

Sol705 screenshot

Az egyszemélyes, Svájcban élő, de eredetileg argentin Patoland fejlesztő egy hétköznapi környezetben játszódó sci-fi történetet hozott létre. A grafikára egy ingyenes kalandjátékhoz képest egyáltalán nem lehet panasz, szépen kivehetőek a részletek minden háttéren és a karakterek is viszonylag szép animációkkal mozognak.

A játék zenéje a pszichedelikus és a progresszív rock keveréke, amely szépen illeszkedik a játékbeli karakterek stílusához. A kezelőfelület pedig a már jól megszokott és teljesen hagyományos point-and-click. Legfőbb feladatunk a tárgyak összegyűjtése és helyes kombinálása lesz.

A játékot INNEN tudjátok letölteni Windowsra, Mac-re és Linuxra. A mobilosok se csüggedjenek, mert az Apple Store-ból és a Google Play áruházból ők is ingyen beszerezhetik.