A Heading Out egy narratív kalandjáték rogue-lite elemekkel, amelyet olyan kultikus road movie-k ihlettek, mint a Thelma & Louise és a Vanishing Point, és amely az 1970-es évek Amerikájába kalauzol el bennünket.

A lengyel Serious Sim és a Saber Interactive néhány napja jelentette be a Heading Out című játékuk pontos megjelenési dátumát, ami mellé két darab videót is kidobtak. Ma pedig a játék hivatalos zenei alapanyaga is megérkezett, amit ezen a linken keresztül bárki meghallgathat a kedvenc platformját kiválasztva.

A játékot egy hatalmas keverékként írják le, amely egybemossa a vizuális novella, az autóversenyzés és a rouge-lite elemeket. Hogy ez pontosan hogyan néz ki, azt megpróbáljuk nektek a következő sorokban bővebben kifejteni.

A játék során egy saját magunk által létrehozott karaktert alakítunk, aki izomautójának volánja mögött utazik keresztül az Amerikán. A történet elején válaszolunk néhány, a múltunkkal és a személyiségünkkel kapcsolatos kérdésre. A játék többek között megkérdezi tőlünk, hogy kitől (vagy mitől) félünk, vagy ki (vagy mi) elől menekülünk.

A főhősre váró kalandok attól függnek, hogy milyen irányt választunk és milyen döntéseket hozunk. Például egy kiválasztott célállomás felé tartva rendszeresen részt veszünk különböző véletlenszerű eseményekben, mint például a hippik csoportjával való találkozástól kezdve a sötét fickókkal való konfrontációkon át a rendőrségi ellenőrzésekig. Ezekben a pillanatokban a játék választási lehetőségekkel szembesít minket. A döntés pedig, amit meghozunk, többféleképpen is befolyásolhatja a történet menetét és a további utazást. Ha például kiállunk a gengszterek ellen, az verekedéssel végződik, míg ha nem állunk meg egy rendőrségi ellenőrzésre, az üldözést eredményez.

Heading Out - screenshot 01

A Heading Outban közvetlenül mi irányítjuk majd az autót, de lesznek vizuális novellára hajazó részek is. Ez azt jelenti, hogy 2D-s és 3D-s nézetek váltják majd egymást. Találkozhatunk más sofőrökkel, akikkel versenyezhetünk, vagy éppen ellenkezőleg, figyelmen kívül hagyhatjuk őket, és élvezhetjük a nyugodt autózást. Utazás közben figyelnünk kell járművünk műszaki állapotára, és ha baj lenne valamivel, akkor bizony szervizeket is keresnünk kell. De ugyanígy az üzemanyagra is oda kell majd figyelnünk, és mindig szemmel kell tartanunk, hogy milyen messze van a legközelebbi benzinkút.

Heading Out - screenshot 02

Az úton tanúsított viselkedésünk és a karakterünk múltja befolyásolja, hogyan bánnak velünk az emberek, és mit mondanak rólunk a rádióban. Ha ismertté tesszük magunkat a bűnüldöző szervek előtt, biztosak lehetünk benne, hogy hallani fogunk jelentéseket egy bűnözőről, aki félelmet terjeszt az amerikai utakon.

Az Americana műfajból származó, hangulatos zenét és fekete-fehét, cel-shaded-szerű grafikát nyújtó Heading Out május 7-én jelenik meg Steamen.