Mármint érkezik egy 25 éves jubileumi kiadás a jó 15 éve ingyenes kalandhoz. Ebben pedig lesz mindenféle földi jó.

Joe King kalandjai annak idején olyanok voltak, mint manapság az Asylum filmes cég Zs kategóriás alkotásai: a fejlesztők fogtak egy sikeres témát, leutánozták az abban látottakat és előadták némileg gagyibban, de szerethetően. Az Amazon Queen ugyanis teljes mértékben az Indy 4 életérzést próbálja visszaadni őrült német tudóssal, meg a dzsungel melyen rejtőző titkokkal. És dínókkal. Meg szexi amazon lányokkal.

Úgy látszik, hogy ennyi elég volt ahhoz, hogy az 1995-ös alkotás kiverekedjen magának akkora kult státuszt, hogy a megjelenésének 25. évfordulójára kiadjanak egy némileg megpimpelt kiadást (plusz így lehet egy kis pénzt is kifacsarni a kábé 15 éve ingyenesen osztogatott kalandból.) Az új változatban megfilterezték a grafikát, ha már újra rajzolni nem kívánták azt, vagy legalább ráereszteni valamelyik grafikus tanuló AI-t (azzal lett volna munka…). Kapunk egy újratervezett irányítást is, amiről semmit sem lehet tudni azonkívül, hogy merőben menő lesz, felhőben tárolhatjuk a mentéseinket innentől kezdve és bekerül egy highspot megjelölő rendszer is. Hála az égnek, a retró fíling megmarad, mert bármikor kikapcsolhatóak lesznek ezek a módosítások.

Elsőre mondjuk elég soványnak tűnik egy ilyen kiadás egy ekkora évfordulóra, de szerencsére jár még a játékhoz a teljes OST, lesznek audió kommentárok a fejlesztőktől, hozzácsapnak egy végigjátszás PDF-t, egy „Hogyan készült” könyvecskét, a játék eredeti kézikönyvét, meg egy digitális művészeti albumot is. Így meg már döfi, nem?