2020 egyik nagy indie meglepetése, a Studio Seufz által fejlesztett The Longing jövő héten végre mobileszközökön is elérhetővé válik! A szokatlan kaland arra invitálja a játékost, hogy megtapasztalja az önkényes elszigeteltséget és az ezzel járó magányt.

A The Longingban egy hűséges szolga, Shade szerepét ölthetjük magunkra, aki egy megfáradt király szolgájaként arra várakozik, hogy uralkodója 400 nap alatt kipihenje magát - és mindezt valós időben. A király hatalmas, sötét barlangja lesz a játékos színtere, ahol a magányé és a türelemé a főszerep. A játék valós időben számolja az időt, akkor is, ha kilépünk belőle. Egyetlen feladatunk pedig nem más, mint a király felébresztése a 400. nap letelte után. Persze, nem kötelező a felség mellett maradnunk és élni a kényelmes barlangi életet, az uralkodó parancsa ellenére felfedezhetjük a hatalmas barlangot és akár el is hagyhatjuk azt. Lehetőségeink tárháza miatt a játék többféle befejezést kínál, némelyik pedig hamarabb érkezik a többinél.

A The Longing eredetileg 2020 márciusában jelent meg Windowsra, Macre és Linuxra, és rengeteg pozitív visszajelzést kapott innovatív koncepciója és hangulatos játékmenete miatt. Véletlen egybeesés tán - és talán a játék iránti érdeklődést is megdobta -, hogy 2020 pont a lezárások éve volt, ami miatt sokan szorultak hasonló kényszeres elszigeteltségbe, mint Shade. A játék 2023. december 18-ától lesz elérhető iOS-re és Androidra, így végre egy új játékosréteg számára is elérhetővé válik ez a felettébb érdekes alapötletű alkotás.