Az oldalnézetes, narratív kalandjáték gyűjtéséből még hátra van 19 nap, de a 33 ezer dolláros célt már most sikerült összekalapozni.

Nagy az öröm és a bódottá most a Babubi Games háza táján, ugyanis a pár napja indított KS kampányuk már most túllépte a minimális, 33 ezer dolláros összeget, tehát az általuk megálmodott, fontos döntésekkel teli kalandjátékukat nagy valószínűséggel be tudják majd fejezni.

A The Heirloom egy fejtörőkkel teletűzdelt, rejtélyes, thriller kalandjáték, amelyben a játékosok sorsdöntő döntéseket hozhatnak, miközben egy titkokkal és rejtélyekkel teli történeten rágják át magukat.

A játék cselekménye három karakter körül forog. Egy tragikus esemény után árván maradt testvérpár, a 16 éves Marla és öccse, Jack körül, valamint a nagyapjuk körül, aki igazából az egyetlen élő rokonuk. A mogorva, öreg nagyapó egy távoli vidéken, az óceánon túl, egy mára már szinte teljesen elhagyatott városban él Skócia nyugati részén, valahol a Belső-Hebridákon.

Megérkezésük után a gyerekek megmagyarázhatatlan és ijesztő dolgokra lesznek figyelmesek az új otthonukban és annak környékén. Olyan dolgokra, amelyekről a sziget többi lakója nem igazán igyekszik tudomást sem venni.

A testvérpárnak nem csak a családjuk és a nagyapjuk régi világítótornyának titkait kell felfednie, hanem azt is, hogy mi állhat ezek mögött a szokatlan történések mögött a városban és annak környékén.

The Heirloom - screenshot 01

A kézzel-rajzolt hátterekkel és animációkkal teli játék a megjelenéskor 9 nyelvre lesz majd lefordítva, de sajnos a magyar egyelőre nincs köztük. Azért egyelőre, mert a KS oldaluk szerint ez attól is nagyban függ, hogy hányan támogatják meg a projektet az egyes országokból.

Ami viszont biztos, hogy a The Heirloom szinte minden platformra érkezni fog: Windows, SteamOS/Linux, Nintendo Switch, PS5, Xbox Series X/S, iOS és Android.

A Babubi Games stúdiót egyébként csak nem régiben alapította az egyre nagyobb hírnévre törő Hikaniart, valamint a játékdizájner Alex Streltsov. Egy KS kampányos játéknál viszont elég nehéz pontos dátumot belőni, ám a fejlesztők szerint, ha minden pöpecül megy, akkor már jövőre októberben a kezünk közé kaparinthatjuk a drágaságukat.