Találd meg a kiutat a sötét szigetről ebben a kézzel-rajzolt kalandjátékban.

Úgy tűnik, hogy az elveszett kisgyermekekről szóló történetekre mindig lesz igény, vagy ha igény nem is, de játékok sokasága fogja még ezt az alapkoncepciót meglovagolni. Ezt teszi a PhobiaGamesNet névre keresztelt, orosz, független játékfejlesztő csapat is, mégpedig a legújabb játékukban a Sacrificial Lighthouse-ban.

A játékban Mayát irányítjuk, egy kislányt, aki valami módon egy kis szigeten rekedt, méghozzá egy jó nagy vihar közepén, és amin csak a közeli világítótorony segítségével tud eligazodni. Teljesen egyedül van, és fogalma sincs, hogyan került ide, vagy hogy mihez kezdjen. Nem tehet mást, mint felfedezni, találkozni ennek a hátborzongató és elhagyatott helynek a rémisztő sziluettjeivel, kideríteni, mi történt, és (remélhetőleg) kitalálni, hogyan juthat haza. De vajon hajlandó-e szinte mindent feláldozni azért, hogy kiderítse az igazságot erről a kísérteties helyről?

Eléggé sötét és intenzív élménynek ígérkezik ez az oldalnézetes, kézzel-rajzolt és teljesen hagyományos point-and-click kalandjáték. A grafikát a szürke és a lila, valamint az időnkénti élénk vérvörös színek jellemzik. A hangulat fokozásáért egy gyászos zongoramuzsika felel. A fejlesztők szerint a történet nem lesz hosszú, de ígérik, hogy: „nem fogja kihúzni senkinél sem a gyufát, viszont egy olyan történetet mesél el, amely összetöri a szívedet, és a reménytelenség tátongó ürességét hagyja majd benned”. A játék többféle befejezése arra ösztönzi majd a játékosokat, hogy elgondolkodjanak mindennapi döntéseink következményein.

A Sacrificial Lighthouse-nak egyelőre nincs megjelenési dátuma, de nagy valószínűséggel valamikor 2022 év vége felé érkezik majd Steamre (Windowsra).