Újabb Myst-klón érkezik, de ezúttal csak VR eszközökre.

A Cyan Worlds klasszikusa, a belső-nézetes és fejtörőkkel teli Myst, rengeteg kalandjátékot inspirált, és most a francia Orichalcum Pictures jóvoltából egy újabb résztvevővel bővül ez a lista.

A játékos egy igazságtalanul bebörtönzött, atlantiszi állampolgárt irányít, aki végül megszökik a börtönből, és a rejtélyes város helyszíneit vizsgálgatva kell bebizonyítania ártatlanságát. Emellett azonban nagyobb célja is van, mert ha megfejti a város titkait, akkor akár egy közelgő természeti katasztrófát is megakadályozhat.

Clovis Rossillon, az Orichalcum Pictures csapat vezetője szerint, bár nem lesz a játékban történelmi mód, amiben a játékos esetleg szabadon bejárhatná a területeket és különféle interaktív módszerekkel tanulhatná a görög, illetve az egyiptomi történelem egy részét, ennek ellenére igyekeznek a lehető legvalósághűbben bemutatni Atlantisz helyszíneit, az ott található tárgyakat, és a logikai fejtörők során majd használandó technológiákat. Mindezt a híres ógörög filozófus Platón műveiből kibogarászva, aki meglehetős részletességgel írt Atlantisz szigetéről.

Ryte - The Eye of Atlantis

A játék egyelőre megjelenéskor csak VR eszközökön lesz játszható, de ahogy az általában lenni szokott, idővel lehet, hogy sima PC-s játékként is megjelenik. Hogy pontosan mikor jelenik meg, azt még egyelőre nem tudni, de a fejlesztők szerint annyi biztos, hogy még ez éven.