Mostanában divatos a klasszikus kalandok minimális munkával történő ráncfelvarrása, minek köszönhetően eljött, amire vártunk: a Monkey Island 3 újrázása. Méghozzá Ron Gilbert úr közreműködésével!

A pár napja megjelent Thimbleweed Park olyannyira sikeres (nem ok nélkül), hogy a Disney úgy döntött, egy újabb klasszikust porolnak le a Lucasarts-os örökségből: a Curse of Monkey Islandot. És bár a sorozat ezen részéhez nem volt köze Mr. Gilbertnek, Guybrush apukájának, úgy döntöttek, hogy nem a Double Fine, hanem ö állhat neki a játék újragondolásának.

Mr. Gilbert természetesen nem hajlandó csupán grafikai csicsázást végezni, ezért úgy döntött hogy az eredeti art dizájnt megtartva nem modernizálják (Remade), hanem úgymond, a '90-es évek eleji stílusban álmodják újra a játékot (Demade).

A kinézet mellett fontos, hogy a zenéket is mind áthangolják 8-bitesre (a szinkront pedig deletézik), a történet pedig Ron eredeti, 2 évtizede a fiók mélyén porosodó vázlatai alapján módosítják, így végre megismerhetjük, milyen lett volna a Monkey 3 eredetileg, ha Mr. Gilbert nem ment volna el akkoriban Putt-Puttot, meg Pizsi Samet gyártani.

A történet évekkel a LeChuck’s Revenge után veszi kezdetét, mikor is Guybrush immáron a 20-as évei végén jár és a vidámparkban dolgozik takarítóként, erősen megharcolva a grog miatt kiújuló alkoholizmusával és az őt túlórára kényszerítő, magát kalóznak képzelő gaz főnöke túlkapásaival. A srác egyetlen barátja a Marley névre hallgató kismacska, ami egy grogba áztatott mámoros éjjelen elárulja neki, hogy valójában egy elárkozott lány, akit a gonosz Voodoo Lady zárt ebbe a formába. Guybrush pedig sutba dobja a kedvenc felmosórongyát, hajóra száll és elindul megtörni az átkot.

A megjelenésről és a géptípusokról még nem tudni semmit, de a grafikát elnézve elég lesz neki egy 486-os és egy Ps1 is.