Az Until Dawn közel egy évtizeddel ezelőtti megjelenése óta a játékosok számára a műfajt meghatározó, alapvető horrorélménynek számít. A Ballistic Moon gondozásában érkező felújítás minden téren igyekszik az eredeti kalandot továbbfejleszteni!

A legnagyobb változás, hogy az egész játékot átültették az Unreal Engine 5 alá, de új animációkat és zenéket is várhatunk, utóbbira Mark Korvent kérték fel, aki rengeteg horrorfilmben működött már közre. A State of Playen leleplezett bejelentést rögtön egy előzetessel toldották meg:

Külön érdekesség, hogy a játékba beépítettek egy külső nézetes kamerát, ami szabad mozgást biztosítva egyrészt még inkább segít átélni a hátborzongató élményt, másrészt eddig ismeretlen helyszínekre is bepillanthatunk, új interakciós lehetőségekre és új gyűjthető tárgyakra bukkanva ezáltal. A narratívához alapvetően nem nyúltak hozzá, de azért érintetlenül sem hagyják, a csapat elmondása szerint éltek a lehetőséggel, hogy kibővítsék a történet eddig feltáratlan érzelmi részeit.

A pontos megjelenés dátuma egyelőre nem ismert, csupán annyit tudunk, hogy valamikor idén érkezik PS5-re és PC-re.