A teljesen a Gearbox Software gondozásában készülő évadban ezúttal 3 új főszereplő sorsát követhetjük végig, és természetesen a döntéseink segítségével befolyásolhatjuk azokat.

Az új rész a 2015-ben megjelent, Telltale-féle epizodikus kalandnak, a Tales from the Borderlandsnek lesz a folytatása, de ahelyett, hogy az eredeti Tales-sorozat hőseire, Rhysre és Fionára koncentrálna, három, teljesen új karaktert mutat majd be nekünk, akiket a Gearbox egyszerűen csak „szerethető lúzereknek” nevez.

A három lúzer: Anu (az „önzetlen tudós”), az utcán élő (de szórakoztatóan szerencsétlen) bátyja, Octavio, és Fran, egy a Promethea metropoliszban található fagyizó tulajdonosa. Egyértelmű, hogy ezek hárman nem éppen a Borderlands világának legnagyobb hősei, hanem inkább az elnyomott, rettenthetetlen civilek tagjai, akik egyszerűen csak megpróbálják túlélni a Tediore fegyvergyártó cég invázióját a szülőbolygójukon.

A New Tales from the Borderlands ismét a narratíváról, és a játékosok útközben meghozott döntéseiről szól, amelyek meghatározzák a történet alakulását. Bár a Gearbox főként FPS lövöldéket fejlesztett eddig, ez a játék valóban mentes lesz minden ilyesmitől. Úgy került egyébként hozzájuk a játék, hogy amikor 2018-ban bezárt a Telltale Games, a jogokat eladták a 2K Gamesnek, a Borderlands franchise tulajdonosának.

A játék október 21-én jelenik meg Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Windows, Xbox One és Xbox Series X konzolokra. A sima digitális kiadás 39.99 euróba kerül majd, míg a deluxe kiadás 49.99-be, amely az eredeti Telltale-es évadot is tartalmazni fogja.