Mr. Cuddles Nutterbutter számára nem létezik olyan veszély, ami mellett ne lenne kész megnyalni bármilyen tárgyat, szövetségest vagy ellenfelet.

Ma, a Nemzetközi Macskanap alkalmából, a Silvernode Games egy új videóval készült a hamarosan megjelenő humoros, noir „point-and-lick” kalandjátékukhoz, a Nine Noir Lives-hoz. A videóból lényegében annyi derül ki – ha még nem játszottatok volna a demóval –, hogy a játék egyik „kritikus” fontosságú játékmechanikája a nyalás lesz.

A Silvernode Games egyébként egy két személyből álló, dél-afrikai csapat, akik keményen dolgoznak a játékuk polírozásán a szeptember hetedikei megjelenés előtt. A Nine Noir Lives-szal a régi nagy nevek előtt szeretnének tisztelegni, de e mellett megpróbálnak valami újat is mutatni majd. Az alkotásukat nem csak kalandjáték-klasszikusok és a film-noir ihlette, de Shakespeare és Taika Waititi műveiből is merítettek.

A Nine Noir Lives főszereplője a macska nyomozó, Cuddles Nutterbutter és asszisztense Tabby Marshmallow, akik szőröstül-bőröstül belekeverednek Meow Meow Farrington városának egyik rejtélyes gyilkossági ügyébe. Az idő nem nekik dolgozik, ugyanis a helyzet azzal fenyeget, hogy háború robban a hatalmas Montameeuw és Catulet családok között. Munkájuk során tucatnyi karakterrel, kézzel-rajzolt helyszínekkel és fondorlatos rejtvényekkel találkoznak, és talán még arra a kérdésre is választ kapnak, hogy vajon hány dolgot kell megnyalni ahhoz, hogy egy gyilkosságot megoldjanak ebben a városban?

Ahogy említettem, a játék kapott egy demót, amit bárki kedvére kipróbálhat Steamen, vagy GOG-on. A Nine Noir Lives szeptember 7-én jelenik meg Windowsra és MacOSre.