Tintin, a francia/belga ifjú riporter kalandjai már több mint 90 éves múltra tekintenek vissza, az eddigi játékfeldolgozásai azonban eléggé hullámzó minőséget képviselnek. A novemberben érkező legújabb digitalizált változatát a kedvenc spanyol csapatunk, a Pendulo Studios készíti a Microids felügyelete alatt, így meg van rá az esély, hogy egy korrekt játékot kapunk. Ezt meg is erősíti a frissen kiadott gameplay videó, amint bentebb nézhettek majd meg.

Tintin, ahogyan a klasszikus 1934-es képregényben, a nálunk 2011-ben megjelent A fáraó szivarjai-ban, a játékban is Egyiptomba látogat egy egyiptológus ismerőséhez, aki fel kívánja kutatni Kih-Oskh fáraó nyoma veszett legendás sírját. A sivatagi homokban való kutatgatás azonban nem csupa mókából meg lapátolásból áll, ugyanis a kis csapat akaratán kívül magára vonja egy ottani kábítószer-kereskedő banda figyelmét, így Tintinnek és barátainak (meg a magyar kiadásban a franca eredeti  alapján a Milu nevet kapott fehér kutyájának (akit nevezhettek volna Rin Tin Tinnek is...)) fel kell vennie a harcot a gonosztevőkkel.

Tintin Reporter – Cigars of the Pharaoh screenshot #1

A játék sztorija tehát nagyjából megegyezik az eredeti képregénnyel (amit feldolgoztak elvileg a klasszikus rajzfilmsorozatban is, bár ezt nem tudom megerősíteni, mert kábé annyira emlékszem belőle, hogy egy Electra nevű csaj árammal szekálta szegény riportersrácot; vagy az a Jonny Quest Volt? Elég vad dolgok történtek annó a '90-es években...). A játékmenet pedig amolyan hagyományos kaland/platformer lesz egyszerűbb akció részekkel és temérdek logikai feladvánnyal. Akár azt is ráfoghatnánk, hogy kellemes Uncharted-lightról van szó fiatalabb korosztálynak (meg az örökgyermeteg Trishikének) hozzáillő aranyos grafikával.
Nézzétek is meg a gameplay trailert róla, amiben mindez szépen látható, aztán együtt szorítsunk a Pendulo-nak, hogy jó legyen a végeredmény novemberben: