A játékot kiadó Meridiem Games pár napja jelentette be, hogy a Neon Blood már minden digitális platformon elérhető előrendelésre és kívánságlistára tételre.

A ChaoticBrain Studios által fejlesztett és a Meridiem Games által kiadott Neon Blood egy kemény neo-noir cyberpunk RPG és grafikus kalandjáték lesz, amely 2.5D vizuális esztétikával rendelkezik, ötvözve a 2D-s pixel-artot a 3D modellezett környezettel. A játék számos rejtvényt, klasszikus körökre osztott harcokat és precíz Quick Time Events-eket kínál.

A digitális kiadások mellett a Meridiem bejelentette a Neon Blood fizikai kiadásának megjelenését is, amely 2024 utolsó negyedévében lesz elérhető. A PlayStation 5 és Nintendo Switch Limited Edition tartalmazza a játékot egy elegáns steelbook tokkal, egy művészeti könyvet, amely betekintést nyújt a játék világába, egy részletes városkalauzt, amely segít eligazodni Viridis utcáin, valamint egy letölthető zenei albumot.

Neon Blood - játék és történet

A Neon Blood története 2053-ban játszódik, a Harmadik Világháború után, amikor az emberiség egyetlen megalopoliszba, Viridisbe tömörült, amely két városból áll: a fényűző Bright City és a disztópikus Blind City. Axel McCoin, a Blind City egyik nyomozója, aki eszméi által vezérelve lázad a két város közötti társadalmi különválás és az egyenlőtlenségek ellen, a forradalom szimbólumává válik. Kalandjai során Axel különféle szövetségesekkel találkozik, akik segítik őt küldetésében, valamint hatalmas ellenségekkel, akik akadályozzák, mint például Ruby Emerald, aki mindent megtesz, hogy keresztülhúzza Axel terveit.

Ha még nem találkoztál volna a Neon Blooddal, akkor a játékmenetét bemutató videót lentebb tudod megtekinteni: