Kedvenc kalandjáték „emulátorunk” a napokban lett 19 éves, amit igen tisztességesen ünnepeltek meg a fejlesztők. Összeolvasztják ugyanis egy al-projektjükkel, a ResidualVM-el. Ami szép és jó, de mit is jelent a gyakorlatban? Csupán annyit, hogy egy halom pre-renderelt hátterű kalanddal is fogunk tudni játszani mostantól bárhol és bármikor.

A ScummVM ugyanis arról híres, hogy mosógépen és kávéfőzőn kívül kábé mindenen fut, amiben van valami mikrochip. Ezért is volt szomorú, hogy eddig csupán a 2D-s kalandjátékokra kellett korlátoznunk igényeinket (például a Monkey Island 3-al még játszogathattunk vele mobilon/tableten, a 4-el meg már nem). De most már eljött a szépvilág és olyan kedvenceinket vehetjük elő a buszon, mintpéldául az Escape from Monkey Island, a Grim Fandango, a Discworld Noir, a Longest Journey, az In Cold Blood vagy egy halom Wintermute engine-es alkotás (Alpha Polaris, Art of Murder: FBI Confidential, The White Chamber, Face Noir, stb.).

Hát nem örülünk? De.

(amúgy, ha nem csak egy szebb, hanem egy tökéletesebb világ jött volna ezzel el, akkor lenne időnk így egy halom olyan kalandról retro tesztet írni, amit eddig kifejezetten macerás volt elindítani a ScummVM támogatás hiányában - Trish )