Az első rész analógiájára a Road to Elysium elnevezést kapta a három felvonásból álló kóda.

Bár azt egyelőre nem tudni, hogy azért hivatkoznak így rá, mert a teljes Talos-szériát le kívánják zárni, vagy pusztán a II. rész történetét, de annyi már az előzetes alapján bizonyos, hogy akár így, akár úgy, de emlékezetes záró akkordnak lehetünk tanúi:

Úgy tűnik, az első részt kibővító Road to Gehenna mintájára még csak most jön a szürkeállományunk megtornáztatásának java! A három fejezetben ráadásul teljesen különböző történetszálakon kell végigküzdeni magunkat, amikhez új típusú fejtörőket is kapunk dögivel!

Az Orpheus Ascending c. részben a Talos Principle II főhősének, 1k-nek a szerepébe térünk vissza, akivel Sarabhai elméjében fogunk ténykedni egy csodás egyiptomi környezetben. Az Isle of the Blessed epizódban ellenben korábbi társunk, Yaqut bőrébe fogunk bújni, hogy ellátogassunk a címben szereplő szigetre és egy felettébb különleges toronyba. A harmadik felvonás, az Into the Abyss pedig egy lebegő szigetekkel teli álomvilágba invitál, soha nem látott nehézségű fejtörőket ígérve.

A kiváló első, és a talán még kiválóbb második rész után izgatottan várjuk a megjelenést. És hogy ne feledkezzünk meg a legfontosabbról: a Road to Elysium június 14-én érkezik PC-re, Xbox Series X|S-re és PlayStation 5-re.

Ha nem olvastad volna a fejlesztő Croteammel készített interjúnkat, itt tudod pótolni.