A játék Alfred Hitchcock Vertigo filmjét veszi alapul.

A madridi illetőségű Pendulo Studios, akik a Runaway sorozatukkal váltak híressé, a Microids kiadóval karöltve vége bemutatták nekünk, hogy körülbelül mire is számíthatunk a következő játékukban, a Vertigóban.

Bár az 1958-as film a játék legfőbb inspirációja, a Pendulo játéka nem teljesen kapcsolódik hozzá. A játékos Ed Miller, egy író karakterének irányítását veszi át, aki éppen autóbalesetet szenvedett. Szerencsére nem esett nagy baja, viszont a felesége és a lánya, akikkel együtt utazott, a baleset után már nem voltak a helyszínen. A sokk és az őt ért trauma miatt szédülni kezd, és terápiás kezelésre szorul. Ez azonban nem tántorítja el őt attól a céljától, hogy rájöjjön, mi is történt valójában.

Tehát a játék egy teljesen más történetet mesél el, mint a híres névrokona, de a Pendulo narratív tervezője, Josué Monchan szerint a játék hasonló témákkal fog foglalkozni, és olyan vizuális technikákat fog alkalmazni, amelyek egyértelműen Hitchcock visszatérő filmes technikáit tükrözik. A Vertigo realisztikusabb megjelenítéssel fog rendelkezni, mint a stúdió eddigi játékai, és ez érezhető is a bemutatott képek és videók alapján. Ebben az újfajta pszichológiai thrillerben, amely megszállottságról, emlékezetről, manipulációról és őrületről szól, a játékosoknak három különböző karakter élményeit kell majd megvizsgálni – különböző időrendi sorrendben – akiknek beszámolóit össze kell majd vetniük, hogy szétválasszák a valóságot a megtévesztő emlékektől.

A játéknak egyelőre nincs pontos megjelenési dátuma, de a pletykák szerint még 2021 végén megjelenik Steam (Windows és MacOS), PS4/PS5, Xbox One. Xbox Series X/S és Nintendo Switch platformokra.