És a teljes játékra sem kell már sokat várni.

A teljes Nemezis: Mysterious Journey III ugyanis már július 8-án letölthetővé válik a Steamen, ami a Myst-stílusú játékok rajongói számára biztosan nagy örömöt jelent. A harmadik részre viszonylag sokat kellett várnunk, hisz a második rész még 2003-ban látott napvilágot, az akkoriban technológiailag igencsak nagyra tartott Jupiter Engine-t használva, amely olyan legendás játékok alapját képezte, mint a No One Lives Forever 2, vagy a Medal of Honor: Pacific Assault. E várakozásnak a legnagyobb oka persze az volt, hogy az eredeti Detalion fejlesztőcsapat csődbe ment, ezért az újraverbuválódott tagoknak újra a nulláról kellett indulniuk.

A játék története a gyönyörű, egzotikus és titokzatos, Regilus bolygón játszódik. A gyarmatosítók szindikátusai és néhány galaktikus magánkutató már régóta harcoltak a bolygó feletti befolyásért, de mindannyian ugyanazt a hibát követték el: azzal, hogy ebbe az ismeretlen bolygó felderítésébe kezdtek, időt és pénzt pazaroltak el, mivel az ott talált ritka ásványkincsek lelőhelyei túl kicsik voltak ahhoz, hogy megfelelő profitot termeljenek. Miután az űrpiranhák végül ott hagyták a helyet, a Teleportációs Utazási Irodák léptek a helyükbe, és a bolygót turisztikai látványossággá alakították át. A játék két hőse, Amia és Bogard az egyik ilyen iroda szolgáltatásait veszi igénybe, és elutaznak a Regilusra. Miután teleportálnak a bolygóra, kiderül, hogy elszakadtak egymástól, ezért nincs más lehetőségük, mint megkeresni egymást...

Mivel Myst-stílusú játékról van szó, ezért készüljetek fel, hogy rendesen megizzadtok majd a rejtvényeken, és duplán igaz ez a Schizm sorozatra, ami annak idején a legendásan nehéz feladatokról (is) volt híres. A harmadik részben ismét váltogathatunk majd a két főszereplő irányítása között, és ennek a funkció kihasználását nagy valószínűséggel ismét jó néhány fejtörő megköveteli majd. A harmadik rész ezúttal az Unreal 4-es motort használja, és ez meg is látszik a kellemesnek tűnő környezeten. A karakterek animációi azonban hagynak némi kívánnivalót maguk után. Ez azonban egy ilyen játéknál szerény véleményem szerint nem igazán fontos.

A Nemezis: Mysterious Journey III prológusát – demóját – innen tudjátok letölteni.