Nemsokára új kézzel rajzolt kalandjátéknak ugorhatunk neki, ami nem kevesebbet ígér, mint hogy nála hidegebb még nem született a műfajban. Ami nem is csoda, hisz a főszereplője (címéhez méltóan) egy hópihe. Vagy legalábbis annak tűnik.

Szűk három hét múlva, stílszerűen télen, egészen pontosan január 24-én érkezik Steamre a horvát Duje Segvic évek óta készülő alkotása, a FLAKE: the Legend of Snowblind. A point-and-click kaland készítője okos rejtvényeket, szellemes humort és egyedi grafikát ígér. Nem is lesz más dolgunk, mint bevackolni magunkat a számítógép elé, kikészíteni egy bögre forró teát, és elmerülni ebben a havas világban, ahol a világ sorsa lesz a tét!

FLAKE - screenshot 1

A világé, ami alapvetően a képzeletbeli Nesca szigetet jelenti, ahol már ezer éve béke és nyugalom honol a Nagy Háború befejezése óta. Az idillt az Örök tél szakítja meg, ami a nevéből adódóan nem kíván elmúlni, ezért az itt élők egyre idegesebbek és éhesebbek lesznek (amitől meg még idegesebbek). Ezért a fura hópihe szerű lény, Flake hosszú útra indul a hóborította hegyen, hogy találjon valami megoldást.

A teljesen kézzel rajzolt grafika és klasszikus, képkockánként megrajzolt animációval készült játék 20 teljesen szinkronizált szereplőt és saját zenei hangsávot ígér. A megjelenésig az előzetessel tudunk ráhangolódni, ami a bájos külső ellenére meglepően komor pillanatokkal is rendelkezik.

Érdekességként amúgy a mai napig elérhető a játék első fejezetének első változata, amit még 7 éve tett közzé a fejlesztő, s aki nagyon lelkes a megjelenés kapcsán, érthető okokból. Bízunk benne, hogy a sok-sok munkából valami igazán kellemes született!