Az eddigiektől eltérően megpróbáljuk kicsit tömbösíteni a hírblokkot, talán így kevésbé fog elaprózódni egy-egy bejelentés, friss demó, egyéb hír. Írjátok meg, hogy tetszik-e nektek így, vagy pedig maradjunk a kaptafánál.

Megjelenési dátumot kapott az Open Roads

Több évnyi várakozás után úgy tűnik, február 22-én végre megjelenik a játék Steamre, Playstation Store-ra, Xboxra és Switch-re. Legutoljára 2020 decemberében cikkeztünk róla, amikor is a várható megjelenés a rá következő év volt. Mondhatnánk, hogy pöttyet késett, és sajnos nem ok nélkül.

A fejlesztés még a Fullbright égisze alatt kezdődött, azonban 2021 augusztusában a Polygon közzétett egy jelentést az alapító Steve Gaynor állítólagos toxikus viselkedéséről, ami magas mértékű fluktuációhoz vezetett a cégen belül. 2023 májusában Gaynor aztán bejelentette, hogy nem dolgozik tovább a projekten, így maga a játék az Open Roads Team név alatt kerül majd publikálásra, Gaynor pedig továbbviszi a Fullbright nevet a saját jövőbeli projektjeihez.

A történetről részletesebben az akkori cikkünkben olvashatsz.

A REVEILre sem kell már sokat várni

A Daedalic gondozásában érkező belső nézetes, pszichológiai thrillerre sem kell már sokat várni, a kiadói vásár indulásával egyrészt előrendelhetővé vált a játék - ami 10%-os kedvezmény jelent a 19,99€-s árból -, másrészt felfedték a megjelenési dátumot, ami március 6-a. Örülünk, ha már fejlesztőként nem is számíthatunk a csapatra, de kiadóként továbbra is ellátnak minket ígéretesnek ígérkező kalandokkal. A játékkal kapcsolatos részletek itt is a korábbi cikkünkben találhatók.

REVEIL megjelenési dátum

Kiadói vásár a Daedalic Entertainmenttől

És ha már szóba került, érdemes körbenézni a kiadó által meghirdetett vásáron, mivel a legtöbb kalandjátékuk pár euróért bezsákolható, de természetesen nagyobb méretű csomagok is vannak még nagyobb kedvezménnyel.

Új előzetes érkezett a Alone in the Darkhoz

Új, kétperces előzetest kapott a március 20-án érkező játék, ami a “Welcome to Derceto” címet kapta:

Kudarc után némi szépítés a Magret & FaceDeBouc Kickstarter-kampányában

A francia fejlesztésű játék kapcsán eredetileg a fejlesztésre szeretett volna támogatást gyűjteni az azt készítő Adipson Studio, de a közel 30 ezer dolláros cél helyett alig több, mint 1500$ jött össze. Szerencsére aztán tartottak egy szerényebb második gyűjtési kísérletet, amiből legalább a legalsó cél, a rendes angol felirat összejött, így talán egyszer mi is élvezhetjük ezt a remek dizájnú, de felnőtteknek szóló kreténséget. Addig is letölthető innen a játék demója, amin még egyelőre gépi angol fordítás van.

Magret & FaceDeBouc

Lefordításra került a Beneath a Steel Sky képregény

A Beyond a Steel Sky magyarításához mellékelve immár letölthető a Magyarítások Portálról az első részhez mellékelt képregény is magyarul. A játék honosításához hasonlóan ez is warg munkája.