A teljes szinkronnal érkező interaktív noir képregény, szemet gyönyörködtető stílusban próbál a játékosok látóterébe kerülni.

A Haumáról még 2020-ban lerántotta a leplet a játékot készítő müncheni SenAm Games, és eredetileg úgy tervezték, hogy még a következő évben, azaz 2021-ben kiadják. A megjelenés végül egy ismeretlen időpontra csúszott, viszont pár nappal ezelőtt egész jó hírek érkeztek a stúdió háza tájáról. Kiderült ugyanis, hogy a játék kap egy demóverziót, amit június 13-ától (Steam Next Fest) bárki kipróbálhat majd.

A Hauma egy Münchenben játszódó, valóságon alapuló, de fikciós történettel bíró, dedukciós point-and-click kalandjáték. A filmszerű, noir hangulatú interaktív képregény az egykori bokszbajnok és nyomozó, Judith történetét meséli el, aki egy kihűlt gyilkossági ügy véres nyomát követve találja meg az életcélját.

A játék nyomozós játékmechanikával rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a nyomokat/bizonyítékokat a maga a játékos rakja össze, tovább lendítve magát ezzel az akadályokon. Mindeközben történelmi és mitológiai folklór által inspirált, gyönyörű helyszíneket fedez fel.

Pontos megjelenési dátum még mindig nincs, de a Steam adatlap szerint még idén megjelenik majd.