Az indie csapatoknak köszönhetően egyre csak bővül a rögzített kamerás túlélő-horrorok száma. A Ghost at Dawn a pixeles grafika helyett ezúttal a cel-shaded stílust választotta, de a grafika mellett több más érdekesség is ott lapul a tarsolyában.

1947-ben járunk, amikor a keménykötésű magánnyomozó Ben O'Hara egy eltűnt lányt keres egy elhagyatott szállodában. Szobáról szobára vizsgálódik, és rakja össze a nyomokat, miközben sorra pusztítja az élőhalottakat. A szellemek újból való kinyiffantása mellett az is a feladata részét képezi, hogy fejtörőket oldjon meg, és hogy a korlátozott erőforrásokkal játszadozva megpróbáljon egyre mélyebbre hatolni a The Pines Hotelben, és megtudni, mi történt valójában Emi Kosuke-val.

A Ghost at Dawn egyik érdekessége, hogy a játékos akkor fejezheti be a történetet, amikor csak akarja. Elég beszámolnia a nyomozó ügyfelének arról, hogy mit tudott meg a helyszínen. Ezáltal a játékos többféle befejezést is átélhet. Ezen kívül korlátozott számú élete van arra, hogy megtalálja az igazságot. Ha nem jelentkezik vissza a végső halála előtt, a mentési fájl törlésre kerül. Emellett a játékban véletlenszerűen generált elemek is megtalálhatók lesznek, ezért a fejlesztő állítása szerint, minden végigjátszás más és más élménnyel gazdagít majd bennünket.

A játékot az egy személyes indie fejlesztő, a Blue and Red Games készíti. Hogy milyen minőségű lesz a végeredmény, az kiderül október 6-án, addig is, ha érdekel a játék, akkor a Steam kívánságlistátokra dobhatjátok azt.