A Wales Interactive szinte ontja magából az érdekesebbnél érdekesebb FMV kalandjátékokat, illetve interaktív-filmeket, és talán némi meglepetésre, de eddig szinte mindegyik alkotásuk egészen kellemesnek mondható.

Ezúttal egy manapság egészen érdekes és valóságos problémát boncolgat, illetve mutat be interaktív és humoros formában. A Five Dates egy humoros, interaktív film, a modern világ és a hozzá kötődő digitális randizás kiszámíthatatlanságáról. Egy brit, fiatal srácot irányítunk, aki egy randi applikáció segítségével próbál barátnőt szerezni magának. Az applikáció 5 potenciális nőt talál a számára, és már csak rajta áll kideríteni, hogy működik-e még a kémia, az egymásra hangolódás, vagy maga a kapcsolat, egy érintésektől mentes, egymástól elzárt világban. 

A játékban/filmben különböző döntéseket kell meghoznunk, amiknek mindnek hatása lesz a cselekmény alakulására.

A játék érdekessége, hogy a történetet és a felvételeket a 2020-as koronavírus miatti "lockdown" alatt írták meg és vették fel a szereplőkkel. A film rendezője az a Paul Rachid, aki a The Complex játék miatt már korábban is együtt dolgozott a Wales Interactive-val. Némelyikőtöknek akár a szereplők is ismerősök lehetnek, ami nem meglepő, mert olyan nevek vettek részt a projektben mint Mandip Gill (Doctor Who), vagy Georgia Hirst (Vikingek).

Five Dates kép

A játék november 17-én jelent meg, szóval akár most azonnal is belevethetitek magatokat ebbe a humorral megfűszerezett, digitális párkeresőnek a rejtelmeibe.