A 2P Games kiadó bejelentette, hogy két évvel a 49 Chiavi című bestseller játékkönyvének megjelenése után Michele Buonanno elkészítette élete első videojátékát.

A 49 Keys egy narratív központú, fejtörős-horroros-ezoterikus kalandjáték, amely a 16. században játszódik, és a játékosok egy titokzatos szigetre utaznak, hogy felfedezzék egy örökség titkát. A főhős egy domonkos rendi szerzetes, aki súlyos hallucinációkkal küzd, amelyek miatt a traumái által előidézett démonokat lát. Egy nap levelet kap elhunyt mesterétől, aki titokzatos örökségének örökösévé nevezi ki őt. Utazása egy nyugtalanító, rejtélyekkel és hátborzongató szellemekkel teli szigetre viszi őt.

49 Keys - screenshot 01

Az alkotás a 49 Chiavi című nagysikerű játékkönyv alapján készült, amely 2022-ben jelent meg. Az Olaszországban nagyon hamar bestsellerré való puzzle-kalandregény, az irodalomkritikusok elsöprő elismerését elnyerve, 2022-ben a GSNT Super League Award és a Librogame Magnifico nyertese lett.

Az 1520-ban játszódó 49 Keys játékmenetének alapját a különböző keverékek összeállítása és túlvilági hatalommal bíró lények megidézése adja.

49 Keys - screenshot 02

Hogy pontosan mikor merülhetünk el a középkori keverékek és hallucinációk világában, arról még nem érkezett infó. Mindössze annyit tudunk, hogy a 49 Keys még idén megjelenik Steamen.