A fejlesztő a díjnyertes német csapat, a Backwoods Entertainment, kiknek első játékuk, az Unforeseen Incidents világszerte remek fogadtatásban részesült.

A Morriton Manor a német Rocket Beans TV-n futó rendkívül népszerű, milliós nézettségű asztaliszerepjáték-műsor, ami élőben követhető Twitch-en és YouTube-on is, és amelyben négy nemesi nyomozó rejtélyes és természetfeletti eseteket old meg a viktoriánus Angliában, és egyaránt merít a Sherlock Holmes-történetekből és az ősi mitológiákból.

A Backwoods Entertainment csapata Hauke Gerdes-szel és a Rocket Beans TV-vel karöltve dolgozik a videójáték-adaptáción, melyről most egy friss előzetest is megtekinthetünk:

A játék teljesen hű marad gyökereihez, ugyanakkor nem fél csavarni rajta egyet, ugyanis Leah Glessner magándetektív pont a Morriton Manor híres nyomozóinak eltűnése kapcsán vizsgálódik, akiket egy rejtélyes szigeten lévő időhurokból kell kimentenie. Hogy szerepjátékos mivoltában se különbözzék az eredeti műsortól, a nyomozás mellé karakterfejlesztés is dukál. Akinek felkeltette érdeklődését a játék, ne habozzon a kívánságlistájára tenni Steamen!

Mellesleg nem a Morriton Manor Stories: Nordic Whispers az egyedüli kaland, amin a csapat dolgozik, egy másik projekten is munkálkodnak, ami a We Stay Behind címet viseli és itt híreztünk róla részletesebben.