Egy fiatal biológus bőrébe bújva kell megfejtenünk a rejtélyt, hogy mi történt az egykor nyüzsgő várossal és a benne élő több ezer emberrel.

A külső-nézetből irányított és erősen a narratívára összpontosító EDENGATE: The Edge of Life-ot a nemzetközi HOOK kiadó belsős csapata fejleszti. A játékukat elsősorban a felfedezés, a nyomozás, a rejtvényfejtés és a fontos döntéshozatalok ötvözete jellemzi.

Mia, a fiatal és ígéretes biológus egy elhagyatott kórházban ébred, és nem emlékszik, hogyan került oda. Mivel az életnek semmi nyoma körülötte, Mia megpróbálja összerakni az eseményeket, amelyek a kórházba juttatták, és megfejteni az immár kietlen Edengate városának rejtélyét. Mi történt vele? Mi történt azzal a világgal, amelyre emlékszik?

A sétaszimulátorokra hajazó játék írója az a díjnyertes Matthew Seiji Burns, aki a kritikusok által is elismert Eliza című vizuális regény rendezője/írója. A zenei alapanyagot pedig Laryssa Okada szolgáltatja, aki a szürreális Manifold Garden zeneszerzőjeként is ismert.

Az EDENGATE: The Edge of Life október 25-én érkezik Steamre, Playstation 4-re és Xbox One-ra.