Attól, hogy egy Kickstarteren indított kampány kudarccal végződik, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a projektnek végleg lőttek. Ez történt a True Ascension brigádjával is, akik nem adták fel, hogy vámpíros kalandjuk végleg a koporsóban rothadjon! Kicsit tovább tartott ugyan, de végre örömmel számolhattak be a megjelenésről.

A svéd csapat még 2020-ban indított támogatási kísérletet, ám mindössze a kijelölt összeg töredéke gyűlt össze. Utólag nem is csodálkoztak, ugyanis maguk is keveselték az akkor előkészített és prezentált anyagot. Megígérték mindenesetre, hogy átgondolják a dolgokat, és hogy jelentkezni fognak a későbbiekben egy újabb kampánnyal, addig pedig a Facebookon lehet követni a projekt fejlesztését.

Hogy mi történt, mi nem, azt nem tudjuk, annyi viszont biztos, hogy 2020 októbere és 2024 februárja között egy bejegyzés sem bukkant fel az oldalon. Szerintem már minden kedves érdeklődő lemondott erről a kézzel rajzolt, vámpíros hüleségről, amikor is egyszer csak bejelentették a február 15-ei megjelenést, ráadásul nem csak Steamre, hanem iOS-re és Androidra is érkezni fog. Hiába, egy vámpírt nem lehet csakúgy eltemetni!

A játék főhőse Champy, aki vámpírhoz méltatlan módon nem hajlandó vért fogyasztani, és egyetlen említésre való képessége, hogy képes denevérré változni. El is van Párizsban, ám egyszer csak szólítja a kötelesség, pontosabban nagyapja, Drakula gróf, akit vámpírvadászok aljas mód megmérgeztek és elveszítette halandóságát. Félve attól, hogy esetleg mások a hatalmára pályáznak, egyetlen bizalmasa, avagy mihaszna unokája kezébe bízza a sorsát, hogy szerezze meg a megmentéséhez szükséges ereklyét.

Champy the Useless Vampire

A hagyományos point-and-click kétfős indie csapata kreatív fejtörőket és vicces párbeszédeket ígér. Hatásaik között említik a következőket: Discworld 2, Kelvin and the Infamous Machine, The Journey Down, Sir Terry Pratchett, Leslie Nielsen, Monkey Island, Douglas Adams, Peter Clines, Yahtzee Croshaw, Grim Fandango, Mansion of Madness, Perils of Man; szóval nagyjából sejthetjük, milyen mókázásra számíthatunk.