Gyönyörű kézzel rajzolt, írott szöveg-mentes point-and-click kaland érkezik a grúz SollersTech indie csapattól, aminek Benjamin nevű főszereplője egy mogorva, vén remete, aki boldogan tartja magát távol az emberektől.

A remetelét szép és jó, amíg minden jól megy és nincs szükséged az emberekre. Amikor azonban problémákba ütközöl, sajnos be kell látnod, hogy muszáj kapcsolatba lépned másokkal. Így jár főhősünk is – aki régebben a bájos Collis városkában éldegélt, aztán úgy döntött, jobb neki az egyedüllét az erdőben –, amikor vízhiánnyal szembesül, s amely a jelek szerint egész Collist érinti, aminek következtében visszatér régi lakhelyére, hogy utánajárjon a dolgoknak. Ott aztán a kedves játékos majd megismerkedhet a városka lakóival és azok társadalmi problémáival. És akár még azt is megérted, miért döntöbb inkább Benjamin a magány mellett.

A nagyjából egy éve fejlesztett Back to the Collis művészeti stílusában keveredik a természet őszies hangulata a steampunkos világgal. A készítők nyilatkozata alapján számos prototípust teszteltek, mire sikerült ezt az egyedi művészeti stílust létrehozni a játékhoz, továbbá igyekeztek emlékezetes szereplőket, magával ragadó és izgalmas rejtvényeket tervezni, amikhez egy történetgazdag narratíva társul.

A játék elkészülése sajnos még odébb van, jelenleg egy demó zárt bétatesztelése zajlik - a jelentkezési lap még aktív, akit érdekel, próbálkozhat esetleg -, aminek lezárása után azt majd ingyenesen meg is osztják Steamen. A játék külön érdekessége, hogy a fontos társadalmi üzenetek átadását párbeszédek nélkül kívánják megvalósítani, vagyis minden kommunikációt szigorúan animációkon és gondolatbuborék-piktogramokon keresztül közvetítenek. Az afféle megvalósítás mindig örömteli, hisz nyelvi korlátok nem félve bárki élvezheti majd a játékot. Amíg pedig kíváncsian várjuk a demót, étvágygerjesztőnek meg lehet tekinteni annak előzetesét.