A díjnyertes és a kritikusok által is elismert Call of the Sea-t jegyző duó (az Out of the Blue Games fejlesztőcsapat és a Raw Fury kiadóvállalat) legújabb játéka, november 15-én debütál a Steamen.

Az American Arcadiában a fejlesztők ezúttal teljesen más vizekre eveztek (a Call of the Sea-ről itt írtunk bővebben), és mondhatjuk úgy is, hogy alapos kísérletezgetésbe kezdtek. Az új játékukban ugyanis kétféle játékmechanikai stílus kapott szerepet. A játék felét 2.5D-s, oldalnézetes platformerként nyomjuk majd végig, a másikat pedig sima, 3D-s, belső-nézetes kalandjátékként. Hogy még nagyobb legyen a kontraszt, két főszereplője is van a történetnek. Trevor kapta meg a 2.5D-s részt, Angela pedig a belső-nézetest. Na de ki is ők valójában?

Arcadiában járunk, egy retro-futurisztikus 70-es évekbeli metropoliszban, amely a luxus és kényelem életét ígéri. Amit azonban az ott lakók nem tudnak, hogy az American Arcadia, a világ legnépszerűbb valóságshow-ja, és ők a főszereplői. A show-t élőben, a nap 24 órájában közvetítik, és mivel számtalan nézőt érdekel, a lakók népszerűségének csökkenése akár halálos ítéletet is jelenthet. Ami még ennél is rosszabb lehet, hogy ha még ebben a „kitalált” világban is csak egy hétköznapi ember vagy, hétköznapi élettel. Pontosan olyan, mint Trevor Hills. Trevornak csak egyetlen reménye van a túlélésre: Angela Solano, az American Arcadia technikusa, aki elhatározta, hogy segít neki megszökni. Angela technikai képességeivel és a világot kívülről manipuláló eszével Trevor talán élve kijuthat Arcadiából.

A két főszereplő csak szorosan együttműködve tudja elérni a célját. Trevornak rengeteg platformerszerű fejtörőt kell majd megoldania, Angelának pedig a hacker tudását kell majd bevetnie.

A karakterek hangjait olyan neves színészek kölcsönzik mint Yuri Lowenthal (Marvel's Spider-Man sorozat, Prince of Persia sorozat, Call of the Sea), Krizia Bajos (Cyberpunk 2077, League of Legends, Star Trek: Resurgence) és Cissy Jones (Firewatch, Starfield, Call of the Sea).

Az American Arcadia november 15-én jelenik meg egyelőre csak Steamen, ahol az érdeklődők a demóját is kipróbálhatják.