Kalandjátékos berkekben már május óta nagy hírnek számít a cég történetét bemutató dokumentumfilm elkészítése.

A Sierra On-Line társalapítója, Ken Williams árulta el egy hónapja X-en, hogy új dokumentumfilm készül, amely a híres cég történetét mutatja be, akiknek többek között olyan címeket köszönhetünk, mint a King's Quest, a Space Quest, a Quest for Glory, a Leisure Suit Larry, a Gabriel Knight vagy a Police Quest.

A Legends of Adventure-t ugyanaz a csapat készíti, amely a Prime Video Gamebreakers című dokusorozatát, és a Sierra alapítóinak, Ken és Roberta Williamsnek az elképesztő tevékenységére összpontosít. De a készülő mű interjúkat is tartalmaz majd a csapat történetében fontos szerepeket játszott személyekkel, megszólal többek között Al Lowe, Lori Ann és Corey Cole, Christy Marks, a héten pedig nem más jelentette be csatlakozását, mint Jim Walls:

A már említett bejegyzésében Ken Williams kifejtette, hogy elsőre visszautasították ugyan az ajánlatot, hogy bármilyen dokumentumfilm elkészítésében részt vegyenek, ám Cade Peterson producer nem hátrált meg és tovább győzködte őket, hogy ez egy komoly projekt lesz. Kitartását végül siker koronázta, ami kapcsán a társalapító a következőket nyilatkozta:

„A Sierra története olyan, amiből a nagy filmek is készülnek. Vannak benne csúcspontok, mélypontok, jófiúk és rosszfiúk, és ezért nagyon izgatottak vagyunk, hogy végre ebben a dokumentumfilmes formában is elmesélhetjük.”

A társalapító azt is elárulta, hogy a bejegyzés közzététele előtt készítették el az első interjút is, és persze már akkor belengették, hogy bizony sokan fognak szerepet kapni a projektben. Mit is mondhatnánk? Már alig várjuk, hogy teljes legyen a szereplőgárda és hogy megnézhessük a kész produkciót!